Дългогодишният треньор на Новак Джокович - Мариан Вайда, разкри, че

...
Дългогодишният треньор на Новак Джокович - Мариан Вайда, разкри, че
Коментари Харесай

Дългогодишният треньор на Джокович с първи коментар за раздялата помежду им

Дългогодишният треньор на Новак Джокович - Мариан Вайда, разкри, че разногласието за това дали Ноле би трябвало да играе на Олимпийските игри в Токио се е оказал началото на края на техните професионални връзки.

Словашкият експерт даде първото си изявление, откакто стана ясно, че той и 20-кратният първенец от Големия шлем приключват своето дългогодишно партньорство. Вайда бе част от екипа на Джокович при всеки един от неговите „ мейджър “ титли, като двамата работиха дружно в интервала 2006-2017 година, а след къса разлъка се сплотиха още веднъж през 2018 година

„ Стигнахме до окончателното решение след финалите в Торино, въпреки че ситуацията бе напрегната и преди този момент поради загубата на Новак на финала на US Open. Той беше доста покрай това да реализира Календарния шлем и да стане рекордьор по „ мейджър “ трофеи, само че не съумя да го направи и го одобри много тежко. Беше ми заречен, че ще пристигна в Братислава, с цел да поговорим и да намерим метод да приключим работата си почтено и цивилизовано.

Както споделих обаче, интервалът след шампионата в Ню Йорк беше сложен за него. Беше много неуважително това, че новината за края на партньорството ни изтече по този метод след всичко, което се случи в Австралия. Журналистът Саша Озмо обаче някак разбра за това и разгласява информацията, след което аз и Новак нямахме различен избор с изключение на да създадем изказване “, показа Вайда пред словашкия уебсайт Sport.sk, представен от Тенискафе.

Словакът разкри по кое време са почнали да се появяват пукнатините в връзките сред него и Джокович.

„ Нещата не вървяха безпрепятствено от юли насам. На US Open той беше съвсем отпаднал, защото бе изхабил доста сили на олимпийските игри. Бях срещу присъединяване на Новак в Токио, защото това сгъстяваше доста графика му и нямаше съвсем никакво време за подготовка и акомодация, а също така щеше да изисква големи физически и душевен старания. Новак искаше да завоюва златен орден за Сърбия и можех да го схвана, само че този диалог докара до охладняване в връзките ни.

След това пристигна казусът с имунизацията, който не му разреши да взе участие в доста шампионати. Освен това Джокович има треньор в лицето на Горан Иванишевич, с който правят доста добра работа. След като взехме поради всички фактори, взехме решение, че е най-добре да се разделим “, добави Вайда.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР