Дългогодишен бъг в Incognito Mode на Chrome позволяваше на сайтовете

...
Дългогодишен бъг в Incognito Mode на Chrome позволяваше на сайтовете
Коментари Харесай

Анонимният режим на сърфиране в Chrome вече ще се блокира по-трудно

Дългогодишен бъг в Incognito Mode на Chrome позволяваше на уеб страниците да схващат по кое време потребителите търсят в интернет мрежата анонимно. Така неотдавна даже авторитетни уеб сайтове като новинарския The Boston Globe и научния MIT Technology Review започнаха да употребяват пролуката, с цел да блокират всеки консуматор, който ги отваря анонимно. По този метод, страниците предотвратяват заобикалянето на така наречен paywall (скриването на наличие зад абонамент) и уголемяват опциите за събиране на потребителски данни. Сега Гугъл най-накрая има намерение да затвори тази междина.
Проблемът се крие във „FileSystem“ API на Chrome. Когато браузърът е в неизвестен режим, този интерфейс е деактивиран. И щом уеб страниците не могат да получат достъп до него, това е сигнал, че се употребява Incognito Mode.

В бъдеще, когато уеб страниците на трети страни изискват API на FileSystem, Chrome ще сътвори краткотрайна виртуална файлова система в RAM паметта на компютъра. Сайтовете няма да знаят коя система употребява Chrome и няма да могат да откриват или блокират тайно уеб браузърите. Това улеснява и Chrome да изтрие тази краткотрайна файлова система незабавно откакто браузърът е затворен.

Въпреки това, това също може да бъде краткотрайно решение, до момента в който API на FileSystem бъде отстранен напълно, което може да се случи, в случай че Гугъл реши, че API не прави нищо повече от откриване на потребителите в режим „ тайно “.

Засега това решение ще се появи първо като пробна функционалност в Canary версията на Chrome 74. С малко шанс, функционалността ще бъде общоприета за Chrome 76.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР