Дългите опашки по британските летища за проверка на ръчен багаж

...
Дългите опашки по британските летища за проверка на ръчен багаж
Коментари Харесай

От 2022 г.: Летищата във Великобритания ще използват 3D скенери за ръчен багаж

Дългите опашки по английските летища за инспекция на ръчен багаж скоро може да приключат, откакто държавното управление във Англия разпореди на летищата да вкарат нови 3D скенери от 2022 година, съобщи The Guardian.

Обявявайки проектите, Борис Джонсън сподели, че скенерите ще понижат "неприятностите " за пътуващите. „ Като прави пътуванията през летищата във Англия по-лесни от всеки път, това ново съоръжение ще помогне за усилване на жизненоважната роля, която нашите летища играят в обезпечаването на позицията на Обединеното кралство като световен център за търговия, туризъм и вложения “, съобщи министър председателят.

От летище "Хийтроу " споделиха, че някои от новите скенери към този момент работят в обособени терминали, само че до момента в който технологията не бъде конфигурирана напълно, пасажерите би трябвало да продължат да следват рестриктивните мерки, въведени през 2006 година От летището обявиха още, че ще похарчат 50 милиона паунда за 3D скенери, които дават на чиновниците по сигурността доста по-ясни изображения на предметите, намиращи се в багажа на пасажерите и им разрешават да преглеждат наличието на чанта от голям брой ъгли.

"Хийтроу " обаче не е първият световен център, който минава към по-лесно сканиране на сигурността. Летището на Schipol в Амстердам към този момент е конфигурирало скенерите, а в Съединени американски щати те се употребяват в Hartsfield-Jackson в Атланта и на O’Hare в Чикаго.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР