Дълги години се е смятало, че омлетът е изобретен от

...
Дълги години се е смятало, че омлетът е изобретен от
Коментари Харесай

Необикновените истории на известни ястия

Дълги години се е считало, че омлетът е изобретен от австрийски сиромаси, защото в класическия му вид към яйцата се добавяли части остарял самун.

Оказва се обаче, че омлетът е царско ядене. Рецептата за омлета е измислил виенски готвач, който е работил през деветнадесети век за император Йосиф Първи.

Майонезата е изобретена по време на обсадата на френския град Майон. За ремонта на крепостните стени се употребявали белтъци, а жълтъците оставали неизползвани.

Херцог Ришельо заповядал да се направи някакъв сос от жълтъци, с цел да не се изхвърлят в такива големи количества и готвачите ги разбъркали с олио и лимонен сок.

Соевият колбас бил фиктивен от надарения политик Конрад Аденхауер по време на Първата международна война. Първи пробвали новия колбас бойци в Лондон и всички били във екстаз от усета му.

Пилафът е бил изобретен особено за Александър Македонски. Той обичал пикантни храни. По време на един от походите неговите готвачи му приготвили ориз с моркови и пикантен червен пипер.

 Макарони

Ястието се получило прекомерно люто, по тази причина те решили да смекчат усета му и добавили грозде и кайсии. След това пилафът се популяризирал във всички страни в Централна Азия.

Пицата е била изобретена в античен Вавилон, а макароните изискуем на италианско момиченце. То си играело с тестото от ресторанта на татко си и постоянно го просвало да се суши на слънце във тип на въжета.

Баща й по този начин харесал изсушените тестени въженца, че отворил фабрика за производството им. Бащата на момиченцето се казвал Марко Арони и оттова произлиза името на макароните.

Единственото ядене с рицарска купа е телешкото печено. Според легендата британският крал Карл Втори един ден толкоз доста харесал усета на телешкото печено, че извадил меча си и докоснал месото, с което го създал в рицарско звание.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР