Дълбоките традиции на България във футбола и възможността за разрастване

...
Дълбоките традиции на България във футбола и възможността за разрастване
Коментари Харесай

Интер организира тренировъчен камп у нас

Дълбоките обичаи на България във футбола и опцията за разгръщане на мрежата е предиздвикало управлението на Академията на Интер да провежда първи камп на „ нерадзурите “ у нас. Това призна след визитата си в София техническият шеф на Inter Academy Марко Монти. Бившият бранител на италианския гранд бе в столицата по покана на Сдружение „ Бъдеще посредством спорт “, което взаимно с клуба от „ Сан Сиро “ ще провежда първия камп на Интер в България това лято – от 10 до 15 юли в град Бяла, обл. Варна.
„ През последните години Интер разрасна мрежата си от академии в международен мащаб. Днес можем да се похвалим с такива в Бразилия, Аржентина, Колумбия, Китай, Япония, Саудитска Арабия и още доста други места. Летните кампове са част от тактиката за разрастването на тази мрежа, както и опция за намирането на нови сътрудници, какъвто е казусът сега със Сдружение „ Бъдеще посредством спорт “. Спряхме се на България, защото това е страна с дълбоки обичаи във футбола и тесни взаимоотношения с Италия “, показа Монти. „ Целта тук е да пренесем методиката, метода на работа и мислене в академията на Интер. Не желаеме да отмъкваме деца от България, а да им покажем по какъв начин работим и по какъв начин реализираме триумфите си. Някои от най-хубавите деца, само че освен в чисто спортно-технически аспект, ще имат опция да посетят Милано, да се срещнат с историята и традициите на Интер, да вземат участие в специфичен камп и да изживеят нещо в действителност незабравимо “, сподели още юношата на 18-кратния първенец на Италия. „ За да се трансформира един младеж в сполучлив футболист, не е нужно просто да бъде талантлив механически. Трябва да има и нужната отговорност освен на терена, само че и отвън него. Да бъде образец за останалите с държанието си във всеки един аспект. Точно това ще желаят да предадат нашите треньори на всички деца, които вземат присъединяване в кампа на Интер в Бяла това лято “, добави още някогашният бранител на „ нерадзурите “.

Припомняме, че първото издание на Inter Аcademy Camp в България ще се състои през втората седмица на месец юли – от 10-и до 15-и, в град Бяла, област Варна. Подобно огромно събитие не е нещо ново както за китното градче на Българското Черноморие, по този начин и за Сдружение „ Бъдеще посредством спорт “ и Община Бяла. Миналото лято – от 1-ви до 6-и август, двете страни си партнираха сполучливо при организацията на Milan Junior Camp Бяла 2017, в който присъединяване взеха 122 деца от страната и чужбина.

Повече информация за събитието можете да откриете на формалния уебсайт на събитието – http://ftsport.org/intercamp, както и на Facebook-страницата – https://www.facebook.com/intercampbulgaria
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР