Дълбоки последици за световната икономика и геополитическите отношения може да

...
Дълбоки последици за световната икономика и геополитическите отношения може да
Коментари Харесай

Джейми Даймън: Това може да е най-опасното време, което светът е виждал от десетилетия

Дълбоки последствия за международната стопанска система и геополитическите връзки може да има продължаващият спор сред Русия и Украйна, придружен с ескалацията на израелско-палестинската война, написа основният изпълнителен шеф на JPMorgan Джейми Даймън в доклад за приходите на компанията за третото тримесечие.

Според Даймън макар релативно хубавичко американска стопанска система, Съединени американски щати е изправена пред редица провокации за превъзмогване. Като такива тойпосочва затегнатите пазари на труда, високия държавен дълг, опасността от по-нататъшни повишавания на инфлацията и по-дългосрочните последици от количественото стягане. Безкрайно по-трудна обаче може да стане обстановката, предизвести Даймън.

Голямо влияние върху енергийните и питателните пазари, международната търговия и геополитическите връзки може да окаже войната в Украйна, усложнена от войната сред Израел и Газа

Това може да е най-опасното време, което светът е виждал от десетилетия “, написа той, представен от obektivno.bg.

Според създателят на най-големия хедж фонд в света Bridgewater Associates Рей Далио, израелско-палестинският спор може да се разпростре отвън границите на двете страни и да има далечни последствия за цялата международна общественост.

„ По мое мнение, тази война има висок риск да докара до няколко други спора от друг вид на редица места и евентуално ще има нездравословни последствия, които ще се простират оттатък тези в Израел и Газа “, пише Далио в публикация в LinkedIn, добавяйки, че войната сред Израел и „ Хамас “ е  „ злополучна стъпка към по-насилствена и всеобхватна интернационална война “.

По-рано тези седмица скок на международните цени на петрола провокираха ескалиращите военни действия  сред „ Хамас “, които ръководят Газа, и израелската войска. Анализатори настояват, че спорът може да дестабилизира Близкия Изток, който съставлява повече от една трета от международната търговия по море, и да ускори съществуващия недостиг на доставките на нефт, като в същото време повиши внезапно цените на суровия нефт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР