Когато Западът разбере, че вече няма таран, ще се появи

...
Когато Западът разбере, че вече няма таран, ще се появи
Коментари Харесай

Сергей Полетаев: Западът умишлено оставя Украйна извън НАТО

Когато Западът разбере, че към този момент няма " таран ", ще се появи основата за дълготрайни съглашения

Военната конюнктура стартира динамично да се променя; на 13 май групата войски на съветските въоръжени сили „ Север “ навлезе надълбоко в защитата на въоръжените сили на Украйна и освободи редица обитаеми места в региона на Харков. Бързото и ненадейно за врага придвижване напред даже сложи на дневен ред въпроса за вероятното освобождение на Харков. Междувременно настъплението на съветската войска в донецкото направление продължава.

Означава ли това обаче автентичен поврат в обстановката на фронта и по какъв начин може да отговори Украйна? Ще трансформират ли обстановката западните военни доставки и какви са световните цели на страните в спора? Кореспондентът на Regnum беседва за това с един от най-хубавите военни анализатори в Русия, съосновател на информационно-аналитичния план „ Ватфор “ Сергей Полетаев.



— Целта на западните военни доставки е да се предотврати разпадането на фронта. Освен това, те са сигнал, че Украйна към момента не е отписана.

В същото време, в случай че приказваме за нашето нахлуване, не чакам огромни пробиви. Нашата тактика включва много муден прогрес, разчитайки на артилерията - виждаме това от предходната есен. Как може да отговори Украйна? Ще бъда сюрпризиран, в случай че военните доставки за Киев или някои дейности на ВСУ, даже с поддръжката на Запада, трансформират положението на нещата, при което украинските войски отслабват и се движат обратно.

Колкото до мобилизацията... Да, със стягането й се пробват да наберат повече " месо " на предната линия. Да забележим дали работи. Ако е по този начин, ще укрепи предната линия. Но надалеч не е несъмнено, че ще се получи, защото в Украйна искащите да се бият непринудено завършиха още предходната година.



— Мисля, че до известна степен ще забави отстъплението на украинските въоръжени сили. Но, дублирам, това няма да промени общата обстановка. Украинската войска ще продължи да отслабва.



— Украйна може или да продължи да устоява, или, съгласно техните формулировки, да се съобщи. Те към момента отхвърлят да се предадат. Това значи, че изискванията за тяхното предаване ще станат по-строги.

По мое мнение, това е не толкоз тактиката на Украйна, колкото тактиката на Запада – на Джо Байдън и неговата администрация. Миналата година техният световен стратегически проект да победят Русия с ръцете на Украйна се провали изцяло, с гръм и тропот освен това. След това никаква ясна, смислена тактика по какъв начин да победят Русия, те просто нямат.

Остава инерцията: да се помогне на Украйна, с цел да може да издържи една година, а следващата година, като се укрепи, да удари и още веднъж да се опита да победи Русия. Но това е от същата поредност като обещанията за начало на друг, нов живот от понеделник.

Затова към този момент задачата на украинските въоръжени сили е да се задържат. Те седят в защита, което съгласно мен просто отсрочва неизбежното. И се надяват на знамение.



„ Мисля, че ще продължим да се придържаме към тактиката за напън по фронта на доста места, с цел да реализираме намаляване на съперника. Намирате масто, където може да се скъса защитата и по-късно насочвате запасите там, развивайки триумфа. Това се назовава " дейна отбрана ".

Имаме задоволително преимущества и запаси, с цел да се придържаме към тази тактика. Можем да реализираме пробиви като в Очеретино, единствено че в по-голям мащаб.

В същото време ние към момента нямаме задоволително сили и средства да отворим втори фронт. Ние нямаме втора войска. Говори се за втори фронт край Суми или Харков. Но не чакам това да се случе скоро, най-малко не през пролетно-лятната акция на 2024 година



— През 1918 година Първата международна война на Западния фронт приключва със стодневна атака на Антантата. Окопната война на безсилие продължи, в някакъв миг немската войска беше толкоз изтощена, че германците просто не можеха да задържат фронта: войските им започнаха да се търкалят обратно, лазейки и късайки се като гнила тъкан.

Може би нещо сходно ще се случи в този момент. Тогава всичко завърши с капитулацията на Германия. Тази тактика може да реализира сходен резултат. И няма да кажа по кое време може да се случи това. И никой няма да каже, тъй като зависи от доста фактори, които не можем да измерим. В същото време доста, несъмнено, ще зависи от западните доставки и от това какъв брой нови хора Украйна може да събере за фронта.



„ Те могат да разширят офанзивите в дълбочина в нашия гръб. “ Няма да се изненадам, в случай че рано или късно те атакуван нашите „ остарели “ територии със западни оръжия. Въпреки че наподобява, че има някакво съглашение, това да не се случва. Но украинските офанзиви стават все по-смели. Те нямат стратегическо значение, само че основават картина, че Украйна „ удържа фронта “, а ВСУ към момента могат да създадат нещо. В името на картинката те ще продължат да вършат това.



„ Не виждам никакъв късмет Украйна да влезе в НАТО. Това би означавало директен боен спор сред алианса и Русия, а НАТО не е подготвена за това. Напротив, те се пробват по всевъзможен метод да го избегнат, тласкайки Украйна напред - „ давайте, воювайте, бийте се “.

Западът от дълго време е определил отношението си към Украйна: употребява я като инструмент, като огромен дрон камикадзе, таран, ориентиран против Русия. В същото време диалозите, че НАТО ще изпрати войски в Украйна, с цел да се бият с руснаците, пораждат и затихват в същия ден. Не виждам никаква подготвеност за фактически изпращане на войски.

Като цяло те имат ясното схващане, че Украйна би трябвало да остане отвън НАТО, с цел да могат във всеки един миг да кажат – това не е нашата война.



— Трябва да разделяме думите и действителните дейности. Въпреки че признавам, че поради думите на Макрон, самият той ще бъде заставен да ги материализира някак. Ще би трябвало да направи нещо, с цел да не го считат за безконтролен говорещ - плямпало.

Да кажем алегорично да изпратят една бригада в Украйна, даже две или три. В същото време на фронта от украинска страна се бият 400 хиляди души. От наша страна - към 550 хиляди. Изпращането на дребен брой френски войски няма да помогне да се компенсира разликата и няма да изравни силите на фронта. За да повлияете съществено на обстановката, би трябвало да изпратите цялата френска сухопътна войска - тъкмо 150 хиляди души, дружно с интендантите, щаба и така нататък

Между другото, имайте поради, че Франция достави по-малко пари и оръжия на Киев от всяка друга огромна европейска страна. И дори в този момент не уголемяват доставките, само че доста приказват.



— Дежурните доставки от Запада към този момент са обикновен развой. В същото време излъченото количество непрестанно понижава. Миналата година бяха дадени оръжия по избран план – за контранастъпление, който се провали. А в този момент е рутина.



– Този спор има две равнища.

Ще стартира с световното. До известна степен това е война за международния ред. Никой не е възнамерявал това, просто се случи. Западът се пробва да резервира международния ред, в който господства. По отношение на Украйна, това е въпрос на сфера на въздействие.

Както към този момент споделих, Украйна е оръдие, таран на Запада, ориентиран против нас. Имаме потребност Украйна да спре да бъде оръдие. Нашата цел е някакво огромно съглашение със Запада за делене на сферата на въздействие в европейското постсъветско пространство, по-специално в Украйна.

Оттук и задачите на специфичната интервенция, дефинирани в дилемите по демилитаризация и денацификация. Но Западът към момента не е подготвен да реализира съглашение. Съответно може да се наложи персонално да унищожаваме този таран.

През последните две години Украйна последователно отслабва. Таранът става все по-слаб, което значи, че се доближаваме до задачата си. Колко време ще отнеме процесът? Колкото би трябвало.

В доста връзки задачата към този момент е реализирана: стана ясно на всички, че западният метод, обвързван с несъмнено води до злополука за страната. Грузинците схванаха това за пет дни през 2008 година



„ Мисля, че едвам в този момент стартира да им „ просветва. “ Когато най-сетне го осъзнаят, когато Западът разбере, че към този момент няма таран, и всичко се разпадне в ръцете им, тогава ще се появи основата за по-дългосрочни съглашения. Но задачата на Запада е да попречи на Русия да направи това, тъй като сходно съглашение би подкопало самия международен ред, в който таман те преобладават.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52034 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед50090Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед70259Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед29173Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20314Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед79013Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед78109„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77652В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР