Дъждовна Велика събота ни очаква преди най-светлия за православните християни

...
Дъждовна Велика събота ни очаква преди най-светлия за православните християни
Коментари Харесай

Жърт дъжд и градушки, но топъл Великден

Дъждовна Велика събота ни чака преди най-светлия за православните християни ден – Великден.На всичко от горната страна дъждът тук-там ще е жълт. Атмосферата ще е запрашена с прахуляк от пустините на Африка. Това ще е по-видимо в Югозападна България, където са кални превалявания.

Над страната ще премине леден атмосферен фронт – от запад на изток и ще донесе дъжд първо в западните, а измежду това и в централните и североизточните региони.

Валежите няма да са повсеместни, а по-скоро местни, на моменти интензивни с гръмотевици и риск от дребна градушка.

Температурите в събота следобяд ще са сред 19 и 24 градуса. Още в събота по здрач облачността ще се раздра. В неделя сутринта още веднъж ще е относително топло с температури сред 9 и 14 градуса. Не са изключени леки пролетни мъгли.

Денят ще е безоблачен с променлива следобедна облачност в западните региони. Валежи не се чакат, с изключение на на изолирани места в планините на Запад. Времето ще е безшумно и топло със стойности на термометрите следобяд сред 21 и 26 градуса.

В планините по-подходящ за пешеходен туризъм ще е неделният ден. В събота на доста места в масивите на Западна и Централна България и по-малко на изток ще превали кратковременно. Ще има условия за гръмотевични стихии с риск от градушка.

В неделя денят ще е най-вече безоблачен с изолирани валежи следобяд в планинските масиви в западната половина на страната.

От понеделник стартира интервал с постоянно изменчиво пролетно време с повече слънце заран и краткотрайни заоблачавания следобяд с временен, на моменти натоварен дъжд с гръмотевична интензивност. Около четвъртък - петък преваляванията ще са на повече места в страната.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР