Дъждовете в Ийстборн прекъснаха страхотния обрат, който Цветана Пиронкова започна

...
Дъждовете в Ийстборн прекъснаха страхотния обрат, който Цветана Пиронкова започна
Коментари Харесай

Пиронкова ще изиграе поне един мач на тревата в Ийстборн днес

Дъждовете в Ийстборн прекъснаха страхотния поврат, който Цветана Пиронкова стартира против международната №2 Симона Халеп. Днес българката и румънката ще се върнат на корта, с цел да довършат дуела си от осминафиналите на тенис шампионата на трева в британския град. А победителката ще би трябвало да изиграе още един мач за деня, откакто времето тотално обърка проектите на уредниците във вторник и сряда.

Пиронкова води със сет и пробив против Халеп. Българската тенисистка изоставаше с 4:5 и 0:40, а по-късно с 4:6 в тайбрека, само че избави цели седем сетбола и измъкна трагично първия сет след 8:6 в решителния гейм. При подновяването на играта тя ще сервира при 2:1 и 40:30 във втория сет.

Двубоят е втория в програмата на корт №4. В 12.30 часа стартира мачът сред французина Ришар Гаске и Кевин Андерсон от Южна Африка, а доиграването сред Пиронкова и Халеп би трябвало да започва незабавно по-късно, или към 14.00 ч.

Ако реализира първа победа във втората си среща с румънката и дъждът още веднъж не саботира програмата, българката още веднъж ще има два мача в един ден. Победителката ще срещне Каролин Вознячки или Елена Веснина в спор за място на полуфиналите. Този мач е подложен четвърти на корт №2, на който преди този момент би трябвало да се изиграят два мача от мъжкия шампионат и един от дамския.

Can Pironkova continue her Eastbourne lucky streak... 7-6 2-1 up on Halep.....
— Chris Goldsmith (@TheTennisTalker) 29 юни 2017 година

В сряда Пиронкова също игра два мача. Тя стартира присъединяване си в шампионата с безапелационна победа с 6:0, 6:4 против друга румънка - Моника Никулеску.

Любопитното е, че българката отпадна във втория кръг на квалификациите, само че влезе в главната скица като " благополучен губещ " поради отказването на Петра Квитова. Освен това чехкинята беше сложена под №13, което прати българката непосредствено във втория кръг на шампионата.

Пълната стратегия за четвъртък може да видите тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР