Дафиновият лист може да се използва при различни гозби –

...
Дафиновият лист може да се използва при различни гозби –
Коментари Харесай

Дафинов лист за здрав стомах

Дафиновият лист може да се употребява при разнообразни гозби – усетът на подправката отива на супи и сосове, ястия, маринати, прибавя се и при консервиране.

Ароматната фалшификация, която има и горчива нотка, се комбинира отлично с лук и чесън, черен пипер, бахар и други Дафиновият лист се употребява и пресен и изсушен и е известен освен в кулинарията, само че и в националната медицина.

Подправката работи доста добре на храносмилателната система, като я подтиква, също така защищава и от стомашни газове. Отварата от дафинов лист оказва помощ при камъни в бъбреците, облекчава чревните конвулсии, възстановява стомашната активност и пробужда апетита.

Билката защищава и черния дроб – запарка от дафинов лист ще почисти токсините от организма. Дафиновият лист се употребява постоянно и при стомашно разстройство – трябват ви 3 листенца дафинов лист.

Варите ги 4 минути в 1 ч.ч. вода и по-късно отдръпвате от котлона и изчаквате няколко минути листата да за запарят. После прецеждате и изпивате отварата на дребни глътки.

При метеоризъм се предлага следната запарка – сложете 4 листа от подправката в тенджера и ги залейте със 100 мл вода. Оставете сместа на котлона, с цел да кипне, след което превключете на по-слаб огън и оставете за 5–6 минути сместа да поври.

После отдръпвате от котлона и останалата примес прецеждате и оставяте да изстине. Приемайте на дребни глътки, не повече от 2 ч.ч. дневно.

 Дафинов Лист

Не приемайте повече от оптималната дневна доза, с цел да не предизвикате повръщане. Подправката има мощно стимулиращо деяние за храносмилателната система. В кулинарията използвайте дафиновият лист спестовно, защото има доста мощен мирис.

Смята се, че подправката оказва помощ още при следните положения – диабет, настинка и кашлица, ставни болки, импотентност, синузит и други Лечебните му свойства облекчават и мигрената, постоянно се предлагат отвари от подправката при стресови обстановки.

Дафиновият лист може даже да замести спрейовете с неприятни миризми, които използваме, с цел да се отървем от насекомите през топлите месеци.

Сложете няколко листенца от подправката в подобаващи чинии, разположете ги на разнообразни места във вашето жилище – това е задоволително, с цел да прогони мухите от вкъщи ви.

Отварите от дафинов лист не се предлагат за бременните, хората с язва на дванадесетопръстника и изострен холецистит.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР