Дафиновият лист е добре позната подправка, но той има и

...
Дафиновият лист е добре позната подправка, но той има и
Коментари Харесай

Ползи от отварата от дафинов лист

Дафиновият лист е добре позната фалшификация, само че той има и лечебни свойства в случай че се приема под формата на запарка. В кулинарния свят той се употребява доста за свинско и телешко месо, подхожда също и на постни гозби като леща.

Има доста характерна и мощна миризма, по тази причина при слагането му в някаква гозба, е задоволително да добавите единствено едно листче, с цел да придаде мирис. Както множеството от вас към този момент знаят, когато го добавяте е добре да го разчупите, с цел да придаде повече от аромата си.

Но защото за кулинарните благоприятни условия на дафиновия лист към този момент много е казано, дано да обърнем внимание на неговите лечебни свойства. Малко е известно, че дафиновият лист може да помогне при положение на диабет вид 2, при бронхити, грипни положения, хрема.

Не по-малко ефикасна е неговата запарка в случай че се употребява при проблеми с храносмилането, гъбички, ревматични болки, спомага също при депресивни положения и несъразмерна неразбираема отмалялост. Действа доста добре и на кожата.

 Дафинов лист

За да успеем да си помогнем с запарка от дафинов лист, би трябвало да си намерим подобаващите листа. Разбира се, може да употребявате тези, които се продават за готвене.

Това, което е добре да знаем за листата от дафинов лист, когато става дума за лечебни качества е, че не би трябвало да бъдат лъскави или неясно зелени. Най-добрият избор е да са матови.

Ако си берете пресни листата, непосредствено от растението, е нужно по-късно да ги изсушите преди да започнете да ги употребявате.

 запарка от дафинов лист

Ето и по какъв начин да изсушите дафинов лист:

Сложете листата върху хартия в стая, която не е огрявана от слънчева светлина. Листата ще са подготвени след към 10 дни, само че е значимо температурата в стаята да не надвишава 21 градуса. След като са към този момент изсъхнали, можете да си приготвите отварата. За да намали кръвното налягане и с цел да възстановява захарта, да пречисти организма, нужно е да сварите две листа в 400 мл вода за 5 минути.

След това се отдръпват от котлона, само че листата се оставят във водата до момента в който тя не стане розова на цвят. Пие се по 4 пъти дневно, към половин чаша на всяко приемане. Чаят от дафинов лист ще помогне и при неприятна суха кашлица.

Болките в ставите са постоянно срещани и извънредно мъчителни. Ето един метод да облекчите неприятното чувство благодарение на дафиновия лист:

Лечебна вана с дафинов лист срещу ставни болки

Сварявате в 1 л вода 20 – 30 листа дафинов лист. След като заври го държите на котлона 5 минути. После изливате тази запарка във вана, разреждате в допълнение с вода, с цел да бъде търпимо и лягате в нея. Не бива да се стои повече от 15 – 20 минути. Направете го няколко пъти, с цел да усетите резултат. Обикновено след петото потапяне в дафинов лист, болката бавно отшумява.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР