Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са

...
Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са
Коментари Харесай

Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист

Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са употребявани за лекуване на редица болести още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният метод да се сдобием с изгодите от тях.

Добавяйки дафинов лист в ястието си се снабдявам с неповторим усет и букет от здравословни изгоди. Подправката се счита за най-достъпното лекарство, подпомагащо храносмилателната система и безпроблемната ѝ работа.

Освен това дафиновите листа имат способността да пазят черния дроб, да извеждат шлаките от организма, да покачват имунитета и да защищават от газове, синузит и чревни конвулсии. Невероятният мирис, който придават, разсънва апетита и възстановява работата на стомаха.

В предишното обаче е имало интервал, в който дафиновият лист се е употребявал като добавка за вода, поднасяне за измиване на ръцете преди храненето.

Днес в ястията дафиновият лист се употребява като фалшификация свеж или под формата на изсушени листа, които могат да бъдат цели или стрити на прахуляк. Хармонира добре с риба, говеждо месо, дивеч и всевъзможни супи.

 Готвене с Дафинов Лист

Тя добавя пикантните усети. Дафинов лист се прибавя още в туршиите, в композиция с други подправки, като лук, чесън, черен пипер, бахар и други Използва се и за мариноване на краставички, гъби и домати. Облагородява усета на сосовете.

Дафиновият лист е една скъпа фалшификация за всевъзможни ястия от телешко, свинско и агнешко месо. С негова помощ сварената и задушена риба, ястията от грах, боб и зеленчуци разкриват пълноценно усета си.

Дафиновият лист има висок гликемичен показател и натоварен мирис. Поради това потреблението му би трябвало да е спестовно и да не се употребява в огромни количества. Прибавян в ястия, той би трябвало да е в съответствие един лист за 4 порции. Освен това при поднасяне подправката се отстранява авансово.

Завишените дози дафинов лист могат да нарушат равнищата на кръвната захар в организма. Освен това те водят до повръщане, заради прекомерната стимулация на храносмилателната система. Не се предлага на хора, заболели от болести на стомаха.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР