Да загреем“ мозъците си с няколко забавни загадки. Отговорите на

...
Да загреем“ мозъците си с няколко забавни загадки. Отговорите на
Коментари Харесай

Забавни загадки

Да „ загреем “ мозъците си с няколко занимателни загадки. Отговорите на въпросите се намират по-надолу, само че с цел да стигнеш до тях преди този момент би трябвало да преминеш през фотографията на пълен мъж с маска на Батман. Успех!

1.

2.Кое е това нещо, което в началото тежи 200 грама, само че с всеки минал ден губи от грамажа си и най-после тежи едвам 30 грама?

3.Постарайте се да решите тази задачка бързо и без да записвате на лист или пък да ползвате калкулатор. Резултатът ще ви изненада: Вземи 1000. Добави 40. Добави друга хиляди. Добави 30. Друг 1000. Плюс 20. Плюс 1000 и плюс 10. Какво се получи?

4. Щаб квартирата на военното министерство на Съединени американски щати се намира в Пентагона, щата Вирджиния. Защо в постройката има два пъти повече тоалетни, в сравнение с е належащо?

5. Джордж Вашингтон, Шерлок Холмс, Уилям Шекспир, Лудвиг ван Бетовен, Наполеон Бонапарт и Нерон. Кой от изброените се разграничава по нещо значително от другите?

6. Човекът, който го прави, няма потребност от него; индивидът, който го купува, не го ползва; индивидът, който го употребява, даже не знае за това. Какво е това?

7. Малкият Петко живее на десетия етаж. Всеки ден той слиза до долу с асансьора и потегля за учебно заведение. Връщайки се следобяд вкъщи обаче, той се качва с асансьора до седмия етаж, а другите етажи ги изкачва пешком. Защо го прави?

8. Как можем да намерим лански сняг?

9. Какво виждате на тази фотография?

10. Пред вас е лист със страни. Но една-единствена страна в този лист е непотребна. Коя е тя?

Съединени американски щати

Турция

Китай

Индия

Северна Корея

Куба

11. Ако го направиш един път – това е отлично. Ако го направиш два пъти в един и същи ден – това е съществено закононарушение. За какво деяние става дума?

12. Ако Ерика живее във Вашингтон, а Тина в Буенос Айрес, тогава къде живее Тай?

 

Отговори:

1. Иванчо е съумял да свие единствено една ягодка.

2. Календарът.

3. Отговорът ти е цифрата 5000? Грешка. Правилният отговор е 4100. Ако в този момент не вярваш, към този момент може да вземеш елката и да провериш.

4. Пентагонът е издигнат през 40-те години на предишния век, когато в щата Вирджиния работили жестоките закони, съгласно които бели и цветнокожи не могат да употребяват общи тоалетни.

5. Шерлок Холмс е фиктивен, другите са действителни персони.

6. Гроб.

7. Защото момчето е към момента малко на растеж и стига единствено до бутона за седмия етаж.

8. Като излезем на улицата в среднощ на Нова година.

9. Завъртете главата си на 90 градуса и ще видите куче, което се е свило на кълбо.

10. Индия. На флаговете на всички останали страни има най-малко по една звезда.

11. Гласуването. Гласуването два пъти е съществено закононарушение.

12. Тай живее в Китай. Имената на изброените хора са част от имената на страните, в чиито столици те живеят: Ерика-Америка, Тина- Аржентина, Тай-Китай. П.С. – да, знаем, че формалното название е Съединени американски щати, а не Америка, само че загадката бе прекомерно готина, с цел да я низвергнем поради толкоз прозаична причина…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР