Да споделим вълнението от първия училищен звънец, който ще отекни

...
Да споделим вълнението от първия училищен звънец, който ще отекни
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Да споделим вълнението от първия училищен звънец, който ще отекнe в цяла България

Да споделим вълнението от първия учебен звънец, който ще отекни през днешния ден в цяла България и ще подкани нашите деца да прекрачат прага на учебното заведение в търсене на силата на познанието, по този начин както генерации наред, жадни за знание българи са предавали този свят завет на своите деца. Това съобщи президентът Румен Радев, който откри образователната година 43 ОУ " Христо Смирненски “, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

В речта си президентът отдели особено внимание на децата, които за първи път прекрачват прага на класната стая.

" Днес вълнението е най-голямо за нашите първокласници. Да им пожелаем на добър час. Не по-малко е вълнението на техните родители, на тях също да пожелаем триумф и доста, доста приятни и позитивни страсти ", сподели той.

" Убеден съм, че този автентичен възторг и сила на възпитаници, родители и учители на цялата ни общественост в този български ден е един мощен сплотяващ подтик и залог за нашето бъдеще като нация, тъй като за нас българите учебното заведение не е просто знак на познание и разцвет, то е това свято място, където децата ни освен получават подготовка по природо-математически науки, история и литература, изобразително изкуство и музика, тук децата се трансформират в осъзнати персони. Затова отговорността е толкоз огромна към нашите учители. Защото от учебното заведение зависи дали децата ни ще бъдат завладени от устрема към новото, към непрекъснатото самоусъвършенстване, дали ще се изградят като почтени жители на родината, подготвени да посрещнат нови провокации и да градят достойното ни бъдеще като нация ", сподели още президентът.

Радев изясни, че не е избрал инцидентно да участва на първия образователен ден в 43 ОУ " Христо Смирненски ".

" Неслучайно избрах да бъда посетител за разкриване на новата образователна година точно в това учебно заведение, тъй като е същинско наслаждение да бъдеш в учебно заведение със славна история, което организира този обред за 115-ти следващ път. Училище, което е дало познания на и възпитало в родолюбие хиляди възпитаници. Училище, което съхранява своите славни обичаи и ги съчетава по най-хубавия метод с нови модерни форми и способи на образование ", уточни Румен Радев.

Президентът се обърна и към учителите, с цел да изкаже своята благодарност към техния безрезервен труд.

" Скъпи учители, желая в този церемониален ден да изразя своята дълбока благодарност за вашият високо доблестен труд. За любовта и грижите, за всеотдайността и поддръжката към нашето младо потомство. Вашата задача е същинският
залог за духовната извисеност и бъдещето ни като народ. Гордея се с самодейностите, които организирате, за поддръжка на нуждаещите се, за образуване на умения за справяне с спешни обстановки. И изключително желая да ви поздравя за спасяването и възобновяване на барелефа на вашия патрон Христо Смирненски, с което давате необикновен образец за родолюбие и гражданска отговорност на нашите деца ", съобщи той.

В края на речта си Радев отдели внимание и учениците и техните родители.

" Скъпи родители, от вашата отдаденост зависи доста. Без вашето интензивно присъединяване и поддръжка всички старания в поддръжка на образованието биха били напразни. Не го забравяйте. На вас скъпи възпитаници от 43-то ОУ желая да пожелая доста здраве и низ от триумфи по сложния, само че ярък път на познанието. Гордея се с вас и с образеца, които вие давате по какъв начин би трябвало да се отстоява всяка благородна идея още от най-ранна възраст. Как би трябвало да помним и да пазим нашата история и да я предаваме на идващите генерации. Честит празник и на добър час! ", приключи словото си президентът.

Нели СТАВРЕВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР