Да си купиш кола втора ръка не е лесно. Дори

...
Да си купиш кола втора ръка не е лесно. Дори
Коментари Харесай

Атомонтьор каза за какво да внимавате при покупка на кола на старо

Да си купиш кола втора употреба не е елементарно. Дори на пръв взор да наподобява като нов, автомобилът може да има скрити недостатъци. Ето за какво е добре човек да има повече информация, преди да подписа договорка.

Платформата carVertical оказва помощ за откриване на най-честите измами на пазара на използвани МПС. Тя има достъп до данните от национални и частни регистри, застрахователни компании и бази данни за крадени коли в разнообразни страни, което разрешава да се наблюдава историята на колата. Анализът на над 1 милион " автодосиета " в интервала април 2020 – април 2021 година в 21 европейски страни демонстрира следното: 
 Никога не вдигайте на номера с тези първи три числа, ще платите солени сметки Никога не вдигайте на номера с тези първи три числа, ще платите солени сметки
През последните седмици има нова вълна от измами с импулсни телефони - търси ви чужд номер от страна с незнаен код. Внимавайте...

Всяка шеста кола (16.7%), проучена от carVertical, е с превъртян километраж . Измамите с пробега са обичани на неточните търговци, като са по-чести при дизеловите коли. Манипулацията е евтина процедура на черния пазар, а може да усили цената на автомобила с 25% или повече, изключително при по-популярните МПС-та. Все отново има белези, които издават, че колата е амортизирана. Ако цифрите на таблото сочат малко изминати километри, само че седалките, кормилото или скоростният лост са очевидно износени, явно има машинация.

Покупката на крадена кола е може би най-лошата машинация. Често злополучните нови притежатели се оказват с иззето возило, а връщането на вложените средства става извънредно комплицирано. През последните 12 месеца carVertical е идентифицирала няколкостотин крадени коли, като инспекцията през платформата е икономисала на кандидат-купувачите пари и главоболия.

Някои бъдещи притежатели не са наясно с обстоятелството, че преди време техните транспортни средства са били таксита или са отдавани чартърен . Таксиметровите водачи нормално навъртат забележителен пробег и в множеството случаи возят клиентите си по градските пътища. Такситата и колите чартърен постоянно се износват по-бързо, а в множеството случаи са и по-зле поддържани. Чрез carVertical единствено за година са " разкрити " към 2000 автомобила, предлагани на пазара втора употреба, без да се загатва, че са били експлоатирани за транспорт на пасажери. Ето за какво преди покупка е добре да се ревизира историята на колата.

Купувачите на коли втора употреба би трябвало да заобикалят и возила с съмнително ниски цени . Ако офертата на продавача е доста под нормалното за подобен автомобил на вторичния пазар, това е " алена лампа ", че нещо не е наред - има скрити недостатъци, километражът е превъртян или друго. Все отново има случаи, когато някой бърза да продаде колата си по персонални аргументи. Така или другояче, най-сигурно е да се види досието на МПС-то.

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР