Да си известен с това, че си известен. Мотото, под

...
Да си известен с това, че си известен. Мотото, под
Коментари Харесай

Селфи за милиони

Да си прочут с това, че си прочут. Мотото, под което действат съвсем всички дами, следили от поточната линия на „ Мис Плеймейт “, се оказва изключително сполучливо. Ако преди този момент на дамите с огромен бюст и непретенциозен разсъдък им се постановяваше да се прехранват посредством възнаграждения от риалити излъчвания и на места снимането на някоя друга реклама, то през днешния ден те могат да печелят повече от средностатистическия българин даже излежавайки се на дивана у дома. Единственото, което им би трябвало – Инстаграм профил и в най-хубавия случай – селфи стик.

Какво значи да си инфлуенсър?

Това са хората, които печелят на гърба на почитателите си в обществените мрежи. Или по-скоро – печелят, тъй като са известни. Причините за славата им надалеч не са толкоз значими, колкото броят на почитателите, следящи с безумен интерес всяка обява на любимките си.

Да си инфлуенсър обаче надалеч не е толкоз елементарно, колкото звучи. Едно, би трябвало да поддържаш съвсем непрекъснато наличие под светлините на прожекторите. Две, тази „ специалност “ не е присъща за всеки, а още по-трудно е за тези девойки, които към момента не са влезнали с гръм и тропот в жълтите страници. Три, в случай че на Запад козметичните компании заплащат на инфлуенсърите по 85 хиляди $ единствено с цел да създадат антиреклама на техен съперник, то в България пазарът към момента не се е изцяло ориентирал в пазара, наименуван Инстаграм. Зад тази концепция застава и Гаел Бонел Санчез – създателят на първата фешън организация у нас и в Източна Европа, която центрира вниманието си върху обществената медия. „ В България някои хора се възползват от обстоятелството, че към момента няма задоволително изясненост по какъв начин да се разпространява марката им посредством инфлуенсъри и обществени медии. Те просто им дават един артикул гратис, с който те да се снимат и да качат пост. По този метод въпросните компании се възползват от цялата публика на инфлуенсърите.

Осигуряването на доходи в Инстаграм има просто предписание

- 10 000 почитатели са равни на $100 на обява. В края на 2018 година международният пазар на инфлуенсъри ще генерира 2 милиарда $ “, изясни пред „ Монитор “ дон Санчез, чиято организация GBS Models съставлява и първата в света безвъзмездна академия за ИнстаМодели и инфлуенсъри. Тя работи с четирима специалисти в сферата, а всяка година ще дава опция на 100 девойки да навлязат в „ дълбоките води “ на Инстаграм. „ Първо, организираме съвещания с всяко едно момиче, с цел да определим ясно кои са те и в каква посока желаят да се развиват. След това с помощта на тази информация дружно дефинираме точна и артистична визия на Инстаграм профила им. Ще ги научим по какъв начин да вършат положителни фотоси с мобилен телефон, по какъв начин да управляват светлината, да употребяват аксесоари и още доста. След това вкарваме в профила им точната информация, която сме събрали, и ги включваме към нашия личен програмен продукт, който интензивно взаимодейства по натурален път с подобаващите хора. Мощен инструмент, които е сполучлив в Инстаграм, е и хаштагът”, изяснява още Санчез.

В числа

На българският пазар селфито с продуктово позициониране в Инстаграм коства на марките приблизително към 1000 евро – сума, която надвишава хонорара на професионален модел за целодневни фотоси на рекламна акция. „ Това е забавен феномен. Конкретно за мен тръпката си остава в професионалните задължения на модела – фотосите, ревютата и така нататък Ясно е обаче, че промишлеността върви в тази посока на налагане на Инстаграм моделите “, разяснява пред „ Монитор “ и актуалната носителка на купата „ Мис Свят България “ Вероника Стефанова. Самата тя е получавала неведнъж предложения за селфи с артикул на козметични и фешън марки. Въпреки това признава, че отклонява огромна част от тях.

В взаимозависимост от броя почитатели пък инфлуенсърите могат да си докарват и до 60 хиляди евро на месец.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР