От началото на предизборната кампания до 14:00 часа днес са

...
От началото на предизборната кампания до 14:00 часа днес са
Коментари Харесай

95 досъдебни производства за изборни нарушения от началото на кампанията отчете прокуратурата

От началото на предизборната акция до 14:00 часа през днешния ден са формирани общо 444 преписки и 95 досъдебни производства за нарушавания на политическите права на жителите, оповестиха от прокуратурата.

По апелативни региони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители и представители на България в Европейския парламент, са разпределени по следния метод: Апеалтивна прокуратура-София - 33; Апелативна прокуратура-Бургас - 27, Апелативна прокуратура-Пловдив - 5; Апелативна прокуратура-Варна - 23, Апелативна прокуратура-Велико Търново - 7.

От държавното обвиняване допълват, че във Върховна прокуратура действа дежурно звено от прокурори и чиновници, което обобщава постъпващата информация от прокуратурите в цялата страна.  

Също по този начин продължава да действа и Националното междуведомствено звено, което координира активността на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборния развой и законосъобразното осъществяване на изборите.

По-рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че от началото на акцията до 12:00 часа през днешния ден са получили 436 сигнала за изборни нарушавания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР