Да се създаде отделна комисия по туризъм, която да води

...
Да се създаде отделна комисия по туризъм, която да води
Коментари Харесай

Бургаски депутат с ключово предложение за туризма

Да се сътвори обособена комисия по туризъм, която да води непрестанна комуникация с бизнеса и браншовите организации, предлага националният фаворит от  „ Изправи се! Ние идваме “ Живко Табаков. Той ще упорства за разделянето на Комисията по стопанска система и туризъм на две.

„ Този бранш носи сред 13 и 14 % от Брутният вътрешен продукт, което неизбежно го прави предпочитан бранш. В този смисъл не е редно да няма своя обособена комисия, защото общата натовареност на Комисията по стопанска система и туризъм е огромна, а туристическият отрасъл се нуждае от пряк канал за връзка с страната – бърз, своевременен и ефикасен “, сподели Табаков пред Флагман.бг.

Народният фаворит от ИСНИ уточни, че тази комисия ще има опция да води непрестанна връзка с бизнеса и браншовите организации, изключително в условия на КОВИД 19 и тоталната липса на обезщетения за бранша.

Освен това ще би трябвало да е по едно и също време и основател на политики, и медиатор сред другите институции и браншови организации, както и проводник на законодателни начинания, което от опита до момента мъчно се получава, трансформирайки я в безпредметна и неотговаряща на потребностите на туризма в България.

„ През 2014 година започнахме борбата за Министерство на туризма и я доведохме до край. Година по-късно, в Общински съвет Бургас, по мое гледище беше основана първата Постоянна комисия по туризъм. Няколко години по-късно извървяхме доста дълъг път, до момента в който поставим основите на най-мащабната туристическа организация в Бургаски район. Туризмът е моя идея повече от 20 години “, добави бургаският народен представител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР