Да се приготви торта за сравнително кратко време, при това

...
Да се приготви торта за сравнително кратко време, при това
Коментари Харесай

Лесни и ефектни торти

Да се подготви торта за относително малко време, освен това да е вкусна и красива, не е невероятно, както множеството хора си мислят. Тук ще ви помогнем с рецепта за чудесна торта, в два разновидността, която можете да приготвите бързо и елементарно, а и резултатът е в действителност атрактивен.

За приготвянето на тортата ви е нужен подготвен блат и следните артикули: 3 чаени чаши мляко, 50 г маргарин, 1 жълтък, 1 чаена чаша захар, 3 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици какао, 1 банан /или различен плод по желание/, 3 ванилии.

Начин на подготвяне: Разтопете маргарина в подобаващ съд на спокоен огън, по-късно прибавете брашното и млякото. Докато ги добавяте не спирайте да разбърквате, с цел да не се образуват бучки. Разбийте жълтъка добре, а след това прибавете и него, а най-после и захарта. Продължавайте да разбърквате сместа, до момента в който се сгъсти. Нарежете банана на дребни колелца и ги прибавете към към този момент готовия, само че към момента парещ крем и най-после ароматизирайте с прахчетата ванилия.

Разделете крема на две елементи и към едната част прибавете какаото, с цел да го оцветите. По предпочитание може да добавите и настърган шоколад или шоколадови пръчици.

Изчакайте крема да изстине, като през това време можете да подготвите блата. Трябва да го разполовите на две. След това навлажнете първата част блата с мляко и го покрийте с част от крема.

Тъй като разполагате с мрачен и ярък крем, можете да измислите разнообразни комбинации. Много добре се получава да вземем за пример, в случай че едната половина от блата е в бяло, а другата - в кафяво. Може също по този начин и да оставите единия цвят за заряд сред блатовете, а другия за покриване на тортата. Изборът е напълно във ваши ръце.

 Лесни и ефектни торти

След като към този момент сте покрили първия блат с крем, поставете върху него другата половина от блата и също го напръскайте с мляко. Изсипете и останалата част от крема, като се стараете да залеете цялата торта. По предпочитание може да поръсите тортата с шоколадови пръчици, ядки или кокосови стърготини.

Бисквитена торта

Можете да приготвите тортата и с бисквити, вместо да употребявате подготвен блат. За задачата ви са нужни 1-2 отново. бисквити, съгласно грамажа им.

Ако сте се спрели на елементарни бисквити, те са по-твърди и е добре преди този момент да си приготвите някакъв парещ сироп, с който да ги полеете щедро, преди да ги намажете с крема. Може да се употребява също горещо мляко или кафе, а най-добре е това да бъде композиция от двете.

В случай, че бисквитите са по-хрупкави, тогава единствено ги напръскайте леко с горещата течност, с цел да не се кашнат. После гарнирайте с крема, наредете втори пласт бисквити, още веднъж напръскайте с кафето, а по-късно ги залейте с останалия крем по гореописания метод. Украсете тортата и я поднесете охладена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР