Да се направи така, че магазините да работят с възрастни

...
Да се направи така, че магазините да работят с възрастни
Коментари Харесай

Възрастните хора на пазар само от 5 до 8 сутрин

Да се направи по този начин, че магазините да работят с възрастни хора единствено от 5 до 8 заран – тази мярка разисква оперативният щаб за ковид, стана ясно от изказване на премиера Бойко Борисов в Калофер.

„ На регионално равнище - в огромните градове да се ревизират колите - кой отива на работа, до аптека, до магазина. Така че в този момент я пишат заповедта и я пускаме, само че към този момент се изпълнява”, сподели още Борисов.

По време на инспекцията министър председателят разгласи, че е разпоредил на здравния и вътрешния министри да се подхващат ограничения за ограничение на събирането на хора в паркове и градини. Националният действен щаб разисква и опцията да се вкарат избрани часове в магазините, в които да могат да пазарят единствено възрастни хора.

Първите 2000 бройки защитни дрехи към този момент се създават от „ Интендантско обслужване “ и до края на идната седмица ще бъдат доставени. Това рапортува шефът на предприятието по време на ревизия на министър-председателя в постройката на предприятието в Калофер. На ден се шият по над 200 броя, а в индустриалния развой вземат участие 100 чиновници при прецизно съблюдаване на отдалеченост посред им и стерилизация на работните пространства.

Доставките на специфичния плат за ушиване на защитните дрехи от Габрово се правят по график, стана ясно още по време на инспекцията. Премиерът Борисов пое ангажимент страната да се намеси в ускоряването на доставките на особено лепило от Германия, което също се употребява в направата на облеклата. Навсякъде в Европа са основани зелени коридори и благодарение на полиция камионите с значими доставки и материали ще се движат ускорено, сподели още Борисов.

„ Работете! Всички доктори, сестри, санитари, лаборанти чакат продукцията от тук, разчитаме на вас. Действайте оптимално. Каквото си произведем ние – това е “, обърна се министър председателят към служителките в „ Интендантско обслужване “. Защитни дрехи ще бъдат обезпечени и за доброволци и здравни посредници, които подкрепят медиците и органите на реда.

В края на инспекцията заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов рапортува на Бойко Борисов за хода на провеждането на разпоредената от премиера подготовка по разрастване на полева болница в спортна зала „ Арена Армеец “ в София. В тренировката вземат участие Министерството на защитата, Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването и Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “. Тренировката се управлява от Националния действен щаб.

Към сегашния миг се организира първият стадий, който ще продължи до края на деня – в началото разполагане на полева болница в спортна зала. Вторият стадий от тренировката ще е – дефинитивно съоръжение на болничното заведение с нужното здравно съоръжение и материали. Третият стадий ще бъде – подготвеност за действие. Създадена е организация тренировката да се организира и в други регионални градове със спортни зали.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов осведоми, че в държавния запас и Министерството на защитата са разполагаем до 15 000 кревати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР