Да се изработят гъвкави мерки за бизнеса и администрацията при

...
Да се изработят гъвкави мерки за бизнеса и администрацията при
Коментари Харесай

Стефан Янев: Нужни са гъвкави мерки за бизнеса при нова COVID вълна

Да се изработят гъвкави ограничения за бизнеса и администрацията при нова вълна от ковид, написани в проекта за преодоляване на пандемията от ковид, прикани министър председателят Стефан Янев по време на среща с президента Румен Радев, на която се разискват развиването на пандемията от ковид у нас и за нужните здравни и социално-икономически ограничения за минимизиране на последствията от възможна нова вълна.

Мерките във връзка с бизнеса би трябвало доста деликатно да бъдат прецизирани, не трябва с лека ръка да затваряме бизнеси, тъй като някои може и по-късно да не отворят, добави Янев.

Ситуацията с пожарите Янев разяснява, че противопожарните ни екипи са изпратени в Република Северна Македония, защото разбор е посочил, че пожарът може да тръгне и към нашата граница, което е реалност. И сега противопожарните ни служби са наоколо до границата, с цел да създадат полоси и да не се разраства огънят.

В Министерски съвет сме единомислещи, че би трябвало да се работи бързо и съответно, сподели още Янев и уточни, че има финансов запас за подкрепяне на жителите на потърпевшите села, както и потърпевшата общинска и държавна инфраструктура. В рамките на закона има механизми, добави още Янев и прикани общинските управляващи допустимо най-бързо да задействат комисиите, които правят оценка вредите, с цел да може бързо да се реагира и да ги подпомогнем.

В момента управляваме няколко рецесии, сподели министър председателят Стефан Янев. Той разяснява, че пожарите са овладени, само че това не би трябвало да ни успокоява, тъй като заплахата е налице и би трябвало да бъдем бдителни.

Вицепремиерът Гълъб Донев уточни, че плануванаъа сума от 540 лева не е задоволителна да компенсира фамилиите на починалите при осъществяване на служебния си дълг, тъй като не може да компенсира това, което двамата чиновници биха съдействали. В съответния случай за фамилиите на починалите чиновници ще бъде препоръчана и гласувана целева помощ, сподели Донев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР