Да посегнеш на жена в Италия, дори с цвете, е

...
Да посегнеш на жена в Италия, дори с цвете, е
Коментари Харесай

Решетки ако посегнеш на жена в Италия дори с цвете

Да посегнеш на жена в Италия, даже с цвете, е невероятно, тъй като нов закон праща зад решетките за такава постъпка, написа „ Монитор “.

Озаптяващият мъжката настъпателност нормативен акт се назовава „ Червен код “ и негов създател е министърът на правораздаването - известната адвокатка Джулия Бонджорно (на снимката). Тя е също по този начин активистка на партията „ Лига “ на вицепремиера Матео Салвини и наблюдаващите на авторитетните вестници дефинираха закона като поръчка за все по-голяма поддръжка от страна на италианките на авторитетната политическа групировка.

Като главен претекст за приемането на „ Червен код “ Джулия Бонджорно е вписала страховитото повишаване през последните години в страната на похищенията против нейната нежна половинка. Защото илюстриращите тези похищения статистически данни са в действителност впечатляващи и тревожни - единствено през 2018 година за жалост са били убити от сегашни и някогашни съпрузи, от любовници или изнасилвачи 106 дами. В същото време близо 50 хиляди италианки са се оплакали в полицията, че са били унизени, преследвани, бити, изнасилвани и така нататък А до момента настоящите нормативни актове съгласно министърката са били напряко толерантни към насилниците, защото са предвиждали оскъдни санкции или са разрешавали правосъдните каузи да се проточват до безконечност.

В интерес на истината новият закон е в действителност безсърдечен към всеки мъж, който единствено вдигне ръка на жена, била тя законно брачна половинка, гадже или непозната. Например решетките за обезчестяване се усилват от сегашните 5 – 7 години до 12 години, за гонене (т.нар. стокинг) ще се лежи до 6 година, за домашно принуждение – от 3 до 7 година, като те могат да бъдат и повече, в случай че брачната половинка е бременна или е унижавана пред малолетни. Любопитното е, че „ Червен код “ вкарва и признава няколко нови закононарушения, за които също ще бъдат налагани сурови санкции. Първото е „ обезобразяване с киселина “, за което са планувани до 14 година затвор, а при гибел на жертвата и пожизнен пандиз. Другото закононарушение е “revenge porn” или качването в интернет на порно фотоси и видеоматериали на партньорката за възмездие – за него са планувани от 1 до 6 година затвор, плюс 15 хиляди евро санкция. До 6 година решетки пък се поставят за смесен „ принудителен брак “ - третото новопреследвано закононарушение.

Важен подробност от закона е увеличението на периодите за недоволство в полиция от жертвите – към този момент то може да бъде внасяно от 6 до 12 месеца след осъществяване на незаконното действие. Като силите на реда се задължават неотложно да осведомят прокуратурата и пострадалата да бъде изслушана от магистратите в границите на най-много 3 дни. След това правосъдното произвеждане против насилника би трябвало да бъде осъществявано по съкратената процедура за бързото налагане на наказването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР