Да не се разговаря с политически партии, които имат стотици

...
Да не се разговаря с политически партии, които имат стотици
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Кретенизъм е да не се разговаря с политически партии със стотици хиляди гласове

Да не се беседва с политически партии, които имат стотици хиляди гласове, е особена форма на кретенизъм. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ социологът Кънчо Стойчев. Той добави, че е съперник на сходна изолираност на политически партии.

„ Може да има разграничителни линии, опониране, неотстъпчивост, само че да не се беседва с политически партии, които имат стотици хиляди гласове, т.е. те имат тежест и представителност, е особена форма на кретенизъм. Смисълът на политиката не е в сектантството. Винаги, когато политиката отива в сектантството, се е стигало до нещастия. Смисълът на политиката е в разговора, в основаване на мостове и разтягане на ръка, а не в копане на червени линии “, разяснява социологът.

Кънчо Стойчев означи, че поради вероятността от нови избори има огромни шансове актуализацията на бюджета да мине на второ четене.
„ Тази задача фактически е доста виновна в случай, че вървим към нови избори. При нови избори няма никаква гаранция, че бързо след тях ще бъде формирано държавно управление, даже противоположното - да продължаваме да си мислим, че вършим едно и също, а в действителност получаваме друг резултат, това е изцяло невероятно. Или като гласоподаватели се замисляме и оценяваме трезво държанието на политическите сили на последните два избора, или още веднъж ще бъдем изправени пред същата обстановка, при която имаме странна примес от детска градина, самомнителност, непрофесионализъм и в последна сметка безнаказаност към страната “, изясни той.

При нови избори логиката изисква служебният кабинет да остане, само че като процедура се минава през нов декрет на президента, акцентира Кънчо Стойчев.

„ Но това може да не се случи тъкмо по този начин, защото имаме ясни подмятания и поръчки от някои от министрите – Кирил Петков, Асен Василев и други евентуално, за присъединяване в политическия живот, само че не в изпълнителната, а в законодателната власт. Ако те вземат такова решение, явно ще се промени и съставът на идващия длъжностен кабинет “, акцентира социологът.
Според Кънчо Стойчев възможен сходен план би бил сполучлив, в случай че се осъществя, защото става въпрос за експертно прагматичен метод в политиката. По думите му появяването на нещо ново би увлякло хора, които не гласоподават или не поддържат никого. И колкото по-рано партиите превключат на съдружна вълна, стартират договаряния, махнат алените линии и се спрат на обединяване към значими за нацията въпроси, толкоз по-добре.

Кънчо Стойчев акцентира, че времената са сложни, освен в България, и обединяването на нацията е най-важният миг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР