Да, науката може да ни направи по-щастливи. Направете поне едно

...
Да, науката може да ни направи по-щастливи. Направете поне едно
Коментари Харесай

10 лесни дейности, които ще ви направят по-щастливи още днес

Да, науката може да ни направи по-щастливи. Направете най-малко едно от изброените по-долу неща и усетете по какъв начин настроението ви се усъвършенства. Продължете в продължение на към седмица и ще наблюдавате дълготраен позитивен резултат, пише PsyBlog.

1. Мислено се лишете от нещо обичано

Представяте ли си в никакъв случай да не бяхте срещнали обичания човек, или другар, или да не притежавахте уменията, които имате? Изследване, извършено през 2008 потвърждава, че това мисловно упражнение усилва възприятието за смисъл и цялостното задоволство от живота.

2. Изпратете благодарствено обръщение

Напишете имейл, есемес или ръкописна записка на човек, който ви е оказал помощ по някакъв метод, даже с нещо малко. Изразяването на признателност може да усили щастието ви с 25% настояват учени. Благодарността е здраве.

3. Похарчете пари за някой различен

Когато дава, човек е по-доволен от себе си и се усеща по-добре. Освен това затвърждава обществените си връзки – колкото по-силни са те, толкоз по-щастлив е един човек.

4. Направете къса подготовка

Упражненията несъмнено са отпред на класацията на нещата, които сигурно оказват помощ да се усещаме по-добре. Вече и децата знаят, че по време на спорт организмът отделя ендорфини, а те понижават напрежението, облекчават болката и носят възприятие на лека еуфория. Освен това тук важи и горното предписание – усещаме се добре, когато вършим нещо положително за себе си.

5. Послушайте музика

Номер две в класацията на тактиките, които хората интуитивно употребяват, с цел да се почувстват по-добре. Музиката въздейства на настроението по голям брой способи, като най-известният е, че може да направи положителното въодушевление още по-добро. Но даже тъжната музика усъвършенства прочувственото ни положение, потвърждават проучвания. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР