Да намериш най-добрата семейна кола е по-сериозно предизвикателство, отколкото човек

...
Да намериш най-добрата семейна кола е по-сериозно предизвикателство, отколкото човек
Коментари Харесай

Как да избереш колата, с която да угодиш на жената и децата

Да намериш най-хубавата фамилна кола е по-сериозно предизвикателство, в сравнение с човек може да си показа. Колко деца ще бъдат возени, повече за учебно заведение ли ще бъде употребен автомобилът, или за уикенди. Човек тряба да пресметне доста неща.

Производителите се стараят да угаждат на всеки усет - по тази причина нападат фамилиите и с пестелив хебчек, и със SUV, и с MPV модели. Предлагаме ви 9 отлични разновидността за сезон 2022-2023 съгласно оценките на топ автомобилни специалисти.

 

Дачия Джогер

 



7 места, доста място за възрастните и за децата, до 1807 литра пространство за багаж плюс ниски разноски са единствено няколко от факторите, които завоюваха на този модел Дачия приз за фамилна кола на 2022 година на Наградите за нови коли 2022.

Цената на един Джогер започва от към 35 000 лв.. За да пази ниската цена, производителят е обзавел базовия модел семпло съпоставяне с съперниците, само че има екстри като датчици за паркиране, круиз надзор, климатик, DAB радио и блутут свързване. Останалото се предлага против доплащане.

 

Шкода Октавия



Чешкото украшение предлага брилянтно комбиниране на най-важното - конкурентна цена, доста пространство, практично съоръжение на таблото и необятна гама от ефикасни бензинови, дизелови и хибридни мотори

Всички модели на Шкода имат класен, изчистен дизайн, както и съвременен интериор, можещ да се мери даже с по-високи класове. Но несъмнено първенецът е plug-in хибридът Октавия iV. Той може да се движи на електричество до 55 километра при ниски излъчвания на CO2 от едвам 22-33g/km. Нормални пари за поддръжка, което прави модела чудесно решение за ежедневна кола.

 

MG4



MG4 EV e новият модел на английски бранд MG. Той прави дребни електрически коли, зад които стоят действително китайски производители - SAIC Motor. Цената от към 26 000 паунда (58 000 лева) прави автомобила измежду най-евтините електрически разновидности на Острова, а тази година нападна към този момент Западна Европа и Скандинавия. Въпреки че е бюджетен, този автомобил се конкурира непосредствено с надалеч по-популярен модел като Фолксваген ID.3. MG4 предлага за по-малко пари сходни равнища на съоръжение и впечатляващ пробег от над 320 километра с цели 7 години гаранция.

Марката продава три модела - SE, SE Long Range and Trophy Long Range. Двата " дълги " модела обезпечават пробег от към 450 километра сред две зареждания. Всички могат да бъдат зареждани с бърза батерия за 35 минути.

Купра Борн



Купра Борн е парещ хечбек, отвяващ най-хубавите бензинови модели. Това е първата електрическа кола на марката, под която продава Сеат.  Логично, моделът споделя куп компонентни със своята " сестра " Фолксваген ID.3, само че има много по-екзалтиращ жанр. 12-инчовият екран със сателитна навигация, круиз надзор, задна камера, безжично свързване с устройства влизат в общоприетото съоръжение.

Хюндай Тускон



 

Четвъртата генерация на Тускон изстрелва този Хюндай в премиум офертите на междинния клас SUV. Въздействащ външен тип и доста богато общоприетоо съоръжение за класа се допълват от чувство за топ качество. Всичко това го направи победител две години подред при Наградите за нови коли.

Инженерите са реализирали шир и на предни, и на задни седалки плю 620 литра багажник. Въпреки че Хюндай желае моделът да е в премиум сегмента на междинния клас джипове, цените не са стряскащи. Бензиновите разновидности започват от малко над 54 000 лв. на българския пазар.

Киа Ниро EV



Киа Ниро EV навлезе на пазара, с цел да смени известната Киа e-Ниро, като не изневери сполучливата формула на предходния модел. Много е елементарен за шофиране, предлага впечатляващ набор от технологии, наблъскани обаче много практично.

Само една батерия обслужва модела, което оказва помощ нещата да се получават елементарни. Тази 64.8kWh „ дама “ обезпечава пробег от 460 километра. Предлага се бързо зареждане на 77kW за към 45 минути.

Трябва да се похвали пространството на двете седалки, допълнени от 451-литров багажник. Всички тези екстри плюс ужасно избавяне от гориво прави новия електрически модел на Киа отлична фамилна кола.

Тойота Корола



Японската компания продължава своя фамозен модел единствено като хибрид - и електрически, и бензинов мотор.

На разположение е 2,0-литров бензинов мотор, само че ние избираме този от 1,8 литра поради по-голямата резултатност. Благодарение на измененията в шаситата и направата на Тойота моделът става готин за каране и по едно и също време еко. Просто в този случай по-мощният мотор става непотребен.

Ситроен C5 X



Френската компания от дълго време е известна с необикновените и удобни круизъри, а моделът C5 X е доказателството. Той още веднъж се отличава от „ масовката “ със своите съчетания сред детайли от първокласни салони и джипове. В взаимозависимост от вашия избор на равнище съоръжение Ситроен предлага бензинови мотори от 1.2 или 1.6 литра както независими, по този начин и като добавка към plug-in хибрида, осигуряващ 56 километра до ново зареждане.

Който и вид да изберете, новото хидропневматичното окачване на французите подсигурява много по-добро шофиране. Хибридът несъмнено има преимущество пред останалите, защото разполага със система, сканираща пътя начело и настройваща амортисьорите.

Влизайки в купето, водачът се радва на първокласен интериор и седалки от мека пяна. Това не пречи да се усеща духа на комби или джип във връзка с пространството. Багажникът също впечатлява със своите 545 литра, които са редуцирани до 485 при хибрида.

Опел Астра



Прочутият модел господства по пътищата от десетилетия. И въпреки че SUV вълната понижи доста продажбите на този семеен хебчек, не би трябвало да отписвате новите му разновидности. Последната Астра демонстрира необикновен скок в дизайна с остри ъгли и визия начело, позната ни от по-големия Мока.

Подобренията вътре са явни. Всички модели оферират общоприетоо съоръжение с новата система, която включва: Pure Panel с 10 + 10-инчови екрани, Radio Connect DAB с Bluetooh, безжично обрисуване на телефона, круиз контрол/Ограничител на скоростта, датчик за дъжд/светлини, електрическа ръчна спирачка.

Допълнителните екстри са доста, степенувани в още три равнища на съоръжение. Астра получи премията на GCOTY „ Автомобил на годината в Германия “ в категория компактни коли и е разгласен за „ Най-добър автомобил в Германия “ от експертно жури и читателите на изданията Auto Bild и Bild am Sonntag в конкурса
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР