Да кажем НЕ на спекулата!Десетки автомобили се включиха в организирания

...
Да кажем НЕ на спекулата!Десетки автомобили се включиха в организирания
Коментари Харесай

ВМРО продължава протестните действия срещу високите цени

Да кажем НЕ на спекулата!

Десетки коли се включиха в проведения от Вътрешна македонска революционна организация протестен автопоход в Русе тази заран. Той е част от националната акция срещу високата цена на тока, спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа нужда. С развети флагове на Вътрешна македонска революционна организация и надути клаксони колите минаха в колона от публичния паркинг до Национална агенция за приходите по главните русенски улици и булеварди.

Излишно е да изброяваме в проценти повишаването на тока, парното, газта и питателните артикули, тъй като всеки човек, всяко домакинство усеща натиска всекидневно.

Високи цени, които вършат енергийната мафия все по-богата, а българите – все по-бедни, съобщи при започване на похода лидерът на листата на политическата мощ в Силистренска област Искрен Веселинов. Той изясни, че това се дължи на неспособно ръководство и от дейностите на корумпирания хайлайф, който обслужва олигархията.

Ние нееднократно сме предложили решения за преодоляване растежа на цените на тока. Едно от тях аз неведнъж дублирам е моментална смяна в закона и облагане свръхпечалбите на ВЕИ, на частните ТЕЦ-ове, на търговците на ток с ексклузивен налог, безапелационен бе Веселинов. Събраните по този метод пари ще бъдат ориентирани към потребителите, тъй че да се компенсира повишаването.

Нашите съществени цели са:

1. Спешни ограничения против спекулата на енергийната борса и дейна роля на държавните енергийни сдружения за превъзмогване на недостига.

2. Разпускане на КЕВР, която позволи това спекулативно повишение на цените.

3. Мораториум върху износа на ток от частни компании, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до преодоляване растежа на цените.

4. Активни дейности в Брюксел за предоговаряне на „ Зелената договорка “, която ни обрича на безценен ток и за избавяне на българската топлоенергетика.

5. Правителството неотложно да рестартира договарянията със стратегически вложители за построяването на АЕЦ „ Белене “.

Тези пет целта сложи Траян Тотев – лидер на листата от претенденти за народни представители на Политическа партия „ Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ “ в 19-и МИР – Русе.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР