Да живеят българо-турските приятелски отношения. Това пожела турският посланик Хасан

...
Да живеят българо-турските приятелски отношения. Това пожела турският посланик Хасан
Коментари Харесай

Радев доволен от търговското сътрудничество с Турция

Да живеят българо-турските другарски връзки. Това пожела турският дипломат Хасан Улусой, откакто получи медал Мадарски конник първа степен от президента Румен Радев.

Той заслужава самопризнание за приноса му за развиване на връзките сред Република България и Република Турция , съобщи президентът. Радев регистрира дейната активност и професионална отдаденост на турския посланик.

Президентът посочи добросъседските връзки сред двете страни и равнопоставеността на взаимното отношение и почитание. С негово подпомагане бяха проведени редица срещи на високо политическо равнище и бе интензифициран двустранният политически разговор, съобщи още президентът. Той е удовлетворен от динамичното комерсиално съдействие сред България и Турция, както и от устойчивият растеж на стокообмена сред двете страни.

Радев регистрира и сполучливото капиталово съдействие, както и взаимоотношенията в областта на енергетиката и диверсификация на източниците.

Президентът означи още и ползотворното съдействие в областта на сигурността. На собствен ред дипломат Улусой благодари за безконечното му държавно отличие. Той регистрира, че страната ни е съдружник .

Нашите страни се радват като съдружници и сътрудници , съобщи дипломатът и още веднъж очерта положителните връзки сред България и Турция. За две години над 120 срещи на високо равнище са извършени сред представители на двете страни. България е като втори дом за нас, съобщи дипломат Улусой.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР