Да използвате вота за недоверие в придизборната кампания изглежда, като

...
Да използвате вота за недоверие в придизборната кампания изглежда, като
Коментари Харесай

Кирил Петков: Предизборна немощ е да се използва вотът на недоверие

" Да употребявате вота за съмнение в придизборната акция наподобява, като придозборна отпадналост. Нямате решения, не говорите за бъдещето, имате единствено агитация учредена на боязън и ненавист. Време е да помислите за положителни решения, вместо да вкарвате вашите гласоподаватели в блатото на страха ".
Прочетете още
С тези думи откри дебата по вота за съмнение съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, обръщайки се към Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане ". 

Заради неуспех в енергийната политика трите политически обединения внесоха 72 подписа с искане за избор на съмнение. За да падне държавното управление са нужни 121 гласа в пленарна зала.  

" Днес преглеждаме избор на съмнение единствено 128 дни след избирането на кабинета. Вот на съмнение във връзка политиките в енергетиката. Не знам по какъв начин тези 128 дни съумяха да причинят всичко това, което сте приложите в претекстовете - за Южен поток, АЕЦ " Белене ", АЕЦ " Козлодуй ", комплексът " Марица-изток ", нефтопроводът " Бургас-Амександруполис ". Явно съгласно вас акад. Денков носи отговорност освен за последните 128 дни, само че и за миналите 30 години. ", продължи Петков. 

Той разясни, че с тези дейности на Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " само плашили гласоподавателите си със  мраз, мрак, високи сметки, по този начин както предписание предходното служебно правитество на Румен Радев.

" Нека да кажем каква е истината - да напомним, че миалата седмица дружно взехме решение въглищните мощности да работят до 2038 година Да, има заплаха да се понижат опциите за работа на американските централи до 2026 година, само че заради пазарни аргументи ", уточни Петков.  

Именно по тази причина държавното управление изпратило проектите към Брюксел, с цел да вземем парите и да им помогнем, безапелационен бе той.  

" Този избор няма да мине, само че дано ви е ясно, че ще продължим да се борим за хората в бранша, ще се борим за здрави образовани деца, ще се борим за по-чист въздух, ще се борим за по-високи работни места, ще се борим за нашата татковина ", приключи прочувствено Петков. 

От своя страна енергийният минисър Румен Радев изясни, че преглежда актуалните диспути, като възмоност да се приказва за провокациите в бранш енеретика. Дебат за решение на незабавни проблеми и обезпечаване на чиста електрическа енергия за жителите и бизнеса. 

" Всичките дейности на кабинета са свързани със опазване на въглищните централи. От неговите първите дни са почнали договарянията. Не сме загърбили решението на Народното събрание да бъдат непокътнати въглищните терени. Няма да се уморим и да повтаряме, че проекти са единствения инструмент на взаимност, с цел да се запазят работните места ", сподели Радев.

След това пред депутатите той изброи всички основни промени, взети решения, вложения и така нататък за бранша, които съгласно него са единствено и само в инетерес на българските жители. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР