Да изчистим нещата между себе си, за да не оставим

...
Да изчистим нещата между себе си, за да не оставим
Коментари Харесай

Янев към Заев: Да изчистим нещата между нас

Да почистим нещата сред себе си, с цел да не оставим нерешени проблеми в ЕВ. Това съобщи на среща със Зоран Заев служебният министър председател Стефан Янев, 

Служебният министър председател Стефан Янев още веднъж удостовери, че България поддържа присъединението на РСМ към Европейски Съюз, само че следва разговор по противоречивите въпроси.

„ Като съседи, даже другари и приятелски нации имаме потребност от непрекъсната връзка и по-честа обмяна на информация, което в полза на нашите нации и района като цяло. Политиката на България е неотклонна от доста години - поддържаме присъединението към Европейски Съюз. Констатирахме, че сега има прозорец на опция да работим по нерешените въпроси, които имаме досега. Стремежът ни е да създадем една удобна среда на доверие, другарство и открит разговор, което да спомогне на нашите експерти да седнат и да намерят верните решения, които да бъдат показани пред обществата както у нас, по този начин и в Северна Македония “, сподели Янев на взаимни брифинг с македонския си сътрудник Зоран Заев, който е на посещаване у нас.

„ Ние на Балканите сме темпераменти хора, всеки знае малко или доста за историята и когато тя идва от фамилията е доста прочувствена. Заради това политическата отговорност е на политиците, тъй като те са отчетни, а историческата комисия има отговорност пред политическите управления, които са ги назначи “, уточни Янев.

Заев разяснява, че РСМ и България имат другари по целия свят, само че казусът сред двете страни е общ и трябва  да се реши взаимно.

„ Ако сме виновни политици, това е наше обвързване “, отсече той.  

„ Друга опция от Европейски Съюз за нас няма, ние имаме вяра в европейските полезности и желаеме да модернизираме РСМ “, заключи министър председателят Заев.

Стефан Янев разяснява, че езикът на омразата доста постоянно се образува въз основата на фамилните мемоари, които се превръщат  полезности.

„ Институциите обаче не би трябвало да основават такава основа “, счита той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР