Да имате цветя у дома, наистина е хубаво. Колко пъти

...
Да имате цветя у дома, наистина е хубаво. Колко пъти
Коментари Харесай

Лесни за отглеждане цветя, които буквално нямат нужда от вашите грижи

Да имате цветя вкъщи, в действителност е хубаво. Колко пъти обаче ви се е случвало да си вземете цвете и след няколко седмици да събирате мъртвите листа от пода? Често грижите за растение са непостижими за някои от нас, само че все пак желаеме да имаме нещо зеленичко вкъщи. В идващите редове ще посочим 6 растения, които не изискват толкоз усилена грижа.

Каланхое

Това малко и цветно растение е уместно за заети хора. Можете да го сложите на всяко място, където се огрява от слънчева светлина – хола, бюрото, масата или прозореца. Освен това, не се нуждае от постоянно поливане и е много издръжливо.
6 постоянно срещани аргументи растенията да не оцеляват в дома ви
Растенията може да не оцелеят в дома ви по разнообразни аргументи - неналичието на осветяване, прекомерно щедро поливане, непосредствената близос...
Прочети повече
Коледен кактус

Това забавно растение също не се нуждае от поливане. Полива се единствено, когато почвата е изцяло суха. Добре е да го поставите на място, което не е под директна слънчева светлина. Трудно е да се убие кактус, само че в случай че желаете да цъфне навръх Коледа – поставете го в тъмна стая най-малко за 12 часа.

Орхидея

Тези красиви растения са част от съвсем всеки дом. Също по този начин, те се нуждаят от относително ярко място, само че е добре да се поливат на всеки 10 дни. Цъфтят интензивно от края на зимата до настъпването на цялостната пролет.

Мечова папрат

Може да бъде превъзходен акцент на балкона или в градината ви. Добре е да се защищити от директна слънчева светлина и да се полива до два пъти седмично. За разлика от останалите типове папрати, тази се отглежда относително елементарно и не бихте имали проблеми с нея. Също по този начин, издръжлива е и даже да пропуснете поливане, това няма да се отрази доста на положението ѝ.

Антуриум

Растението се усеща добре на топло и слънчево място, само че не под директна слънчева светлина. Не се нуждае от доста вода – половин чаша му е изцяло задоволителна, един път седмично. Можете да го отглеждате и на по-сенчести места, само че тогава растежът и цъфтежът ще са по-бавни.

Кафе арабика

Растението ще се усеща добре на прозорец с щори. Полива се един път седмично, като е значимо почвата да не остава суха. Кафените растения са чудесни за украса на дома. Най-вероятно ще видите, че то ражда и кафе. Количеството обаче е малко и надали ще задоволи ежедневните ви потребности от ароматната напитка, само че пък за сметка на това ще извърши домът ви с цвят и прелестен мирис.
Как да поливаш растенията през зимата?
Ако сте пропуснали да подготвите балкона и терасата за студения сезон, вижте няколко съвета по какъв начин да запазите растенията до идната прочие..
Прочети повече
С тези растения можете да украсите дома си, без да изпитвате отчаяние, че сте се провалили като градинари. Природата е помислила за всяко нещо, даже и за прекомерно заетите хора, които желаят да имат цветя.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР