Да има топла вода и сапун във всяко училище през

...
Да има топла вода и сапун във всяко училище през
Коментари Харесай

Родители: сапун и топла вода в училище!

Да има топла вода и сапун във всяко учебно заведение през новата образователна година, упорстват в отворено писмо от асоциация „ Родители “, което е до основния здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев и просветителния министър Красимир Вълчев.

„ Всички знаем, че постоянното измиване на ръцете с топла вода и сапун е един от най-важните фактори за попречване на разпространяване на ковид.

Въпреки това, към момента не всички български учебни заведения обезпечават топла вода и сапун в тоалетните или в мивките в столовете и класните стаи.

Това излага на нараснал риск от болест учениците и техните фамилии, учителите и всички чиновници в учебното заведение “, пишат в своето писмо от родителската организация.

Според тях потреблението на дезинфектанти взема решение от елементи казуса, само че излага всички, изключително децата, на нараснал риск от алергии и нежелани кожни и дихателни реакции, от време на време с дълготрайни последици.

„ Tова е въпрос от първостепенна значимост за живота и здравето на децата, и не можем да си позволим да си затваряме очите или да отлагаме решаването му “, заявят от асоциация „ Родители “. Те означават, че разчитат на бърза и безкомпромисна реакция по тематиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР