Да готвиш за деца е истинско предизвикателство. За никого не

...
Да готвиш за деца е истинско предизвикателство. За никого не
Коментари Харесай

Вкусни идеи за детски обяд

Да готвиш за деца е същинско предизвикателство. За никого не е загадка, че дребните особи са даже по-капризни и от кралските величества. Това се дължи на обстоятелството, че децата не осъзнават защо служи храната и за какво е толкоз значимо да се хранят добре. На всичкото от горната страна продължителността на обяда им лишава от времето за игри. Въпреки това никой родител не се отхвърля и постоянно пробва още веднъж и още веднъж.

Тук ще Ви представим няколко хрумвания за детски обяд, който от една страна е потребен и апетитен, а от друга притегля вниманието на детето.

Първото ни предложение е здравословни сандвичи. Общо взето думичките здравословно и сандвич не са огромни другари, само че тук ще разбием този мит. Вземете две филийки пълнозърнест самун, или подобен, който предпочитате за детето си. Вземете пушена или печена риба по Ваш усет, с която покрийте долната половина от филийките.

Отгоре сложете някакъв зелен зарзават, който играе ролята на коса - може да бъде маруля, задушено броколи и други Направете и очи на Вашето дребосъче, като употребявате маслини. За уста използвайте домат, а за нос - краставица. Така готово, човечето единствено чака да бъде изядено и сигурно ще притегли вниманието на детето Ви. А в тези две филийки има толкоз калории и витамини, нужни за цялостен следобяд игри.

Друг вид да извършите по-разнообразен обяд е с яйца. Зеленчуците и тук играят съществена роля. Не бива да ги подценяваме, когато става въпрос за подрастващите организми. На пазара се продават най-различни форми за пържене на яйца. Купете си няколко с разнообразни форми и експериментирайте. Може да извършите две яйца във формата на сърце, към тях в чинията да подредите още веднъж с формичките кашкавал и сирене. Минусът тук е, че яйцата са пържени.

Солена торта - това е вид, който е извънредно известен в доста от западноевропейските страни. Блатовете на тортата може да извършите от палачинки, като в случай че Ви се желае те да са по-витаминно наситени, може в самата примес да прибавите малко спанак. За плънката използвайте паста от меко сирене и пилешко месо (варено или печено), които се пасират. Наредете и зеленчуци - домати, краставици или каквито Ви се желае. За декорация - настърган кашкавал, още веднъж зеленчуци или жулиени от пилешкото месо.

Накрая предлагаме една концепция за десерт. Тук множеството деца нямат проблем с потреблението, само че въпреки всичко това е една по-различна и по-здравословна концепция. Вземете един банан, намачкайте го, към него прибавете няколко бисквити и направете топки. Оваляйте ги в кокосови стърготини още до момента в който са лепкави. След това оставете в ледник, с цел да стегнат.

Без подозрение обядът е най-важното хранене за деня. Затова е извънредно значимо да е богат на витамини, протеини и калории, с цел да засища. Нашите хрумвания са една нотка по-нестандартни, а децата постоянно обичат особеното. Затова просто ни се доверете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР