Да го кажем така – Alcatel 3X е симпатичен, практичен

...
Да го кажем така – Alcatel 3X е симпатичен, практичен
Коментари Харесай

Alcatel 3X – елегантен и пъргав бюджетен телефон

Да го кажем по този начин – Alcatel 3X е приветлив, удобен и задоволително добър, поради ценовата категория, в която попада, и евентуално ще ви разочарова, в случай че сте с нереалистични упования, отново от позиция на същата.
На някои текстурата на корпуса му ще допадне от пръв взор и пипане. На други – тъкмо противоположното, и може би ще му извърнат тил още сега, в който почувстват грапавината на наподобяващите грамофонна плоча бразди в дланта си.
И до момента в който за едни лицевото и пръстово различаване и широкоъгълната камера, налични в Alcatel 3X, са от първостепенно значение за потребителското преживяване, други, може би, ще се концентрират върху лицевата камера и качеството на връзката при диалози, по този начин и при трансфер на данни, където телефона също има какво да предложи. Но по тази причина малко повече и по-подробно по-нататък.


До наскоро понятието „ добър на ниска цена телефон “ нормално се възприемаше като предизвестие, вместо като изкусително предложение, а най-честите асоциации започваха от несъвършен или даже искрено некрасив дизайн, минаваха през евтини материали, и стигаха до невротизиращо едва показване за всевъзможни действия, в това число за телефония. За качествена камера и допустима резолюция не можеше да става и дума, с изключение на в доста, доста редки случаи.

Да, по този начин беше. Но през днешния ден обстановката е много по-различна и пазарът изобилства от напълно прилични и даже учудващо положителни бюджетни телефони, чиято поява може и да не е съпроводена с ентусиазма и фойерверките, съпътстващи премиерата на флагмани като Samsung Galaxy S9, iPhone X, Huawei P20 или OnePlus 6, само че в действителност чертае една устойчива наклонност на непрекъснато повишение на качеството и екстрите на този клас потребителска електроника.


И въпреки всичко покупката на на ниска цена телефон е обвързвана с по-малки или по-големи взаимни отстъпки, нали, ще попитате?
Да, неизбежно. Но с изключение на от цената, тези взаимни отстъпки постоянно се компенсират от изненадващо положителни параметри и съобразителни решения, каквито ще срещнете и в тук разисквания Alcatel 3X, появил се на европейския пазар напролет на 2018 година.

3X не прави изключение и наред с всички нови модели на Alcatel има екран със съответствие 18:9. Подобно на Alcatel 5 – водачът на новата серия, показана от TCL Corporation на мобилния конгрес MWC 2018, екранът на 3X е с понижени странични рамки и резолюция 1440 x 720 пиксела (5.7 ” HD+ FullView 18:9), корпусът му е пластмасов, само че с ефектна „ железна “ текстура, която го кара да наподобява по-скъп и първокласен, в сравнение с в реалност е, а вместо една, има две задни камери, надлежно с 13МР и 5МР резолюция, втората от които е с широкоъгълен обектив (120°).


Споменавайки въпросната широкоъгълна камера, бихме я определили като много прелестно допълнение към фотографския съставен елемент на телефона, защото с изключение на с цел да побере всичките ни другари на една фотография, може да се употребява за нелоши пейзажни фотоси.
От друга страна, въпросните 1440 x 720 пиксела не са толкоз доста, че да останете със зяпнала уста, когато пуснете видео на телефона за първи път. Ако това е целта ви при избора на телефон, може би би трябвало да се насочите към Alcatel 3V, вместо към 3X, който има впечатляващ 2K екран за цената си.


И въпреки всичко 3X може да се похвали с високо качество на изображенията от позиция на дълбокия контрастност (3300:1) и обемни, реалистични цветове (в това число доста ниска стойност на черното от 0.13 cd/m²), които компенсират незадоволителната бляскавост (едва 421 cd/m² междинна стойност). Бърз взор към ограниченията на телефона дава да се разбере, че макар огромния екран, самият той не е по-голям, в сравнение с може да побере средностатистическата длан (и джоб) на възрастен субект и е задоволително лек и тъничък, с цел да претендира за грациозност.
С четириядрения си процесор MediaTek MT6739 с 3GB RAM 3X има добра продуктивност за телефон в този сегмент, съизмерима с тези на модели, захранвани с чиповете на Qualcomm от серията Snapdragon 400 (400, 410, 425).

Ако имате усещания от Alcatel 1X или Huawei Y5 Prime 2018, имайте поради, че тези два телефона се зареждат от същия процесор (MT6739). Или другояче казано малко евентуално е скоростта на реакция на телефона да ви изнервя при осъществяване на множеството тривиални ежедневни действия, отвън които оставяме процеси като зареждането на игра, да вземем за пример.



Макар да е в положение да възпроизвежда множеството casual и по-стари видеоигри, 3X не е тъкмо устройството, което бихме предложили на хората, които биха желали да играят освен това от Candy Crush Saga, Cut the Rope, Temple Run или Angry Birds, както и на тези, които желаят да разчитат на бърза и акуратна реакция на жироскопа на телефона за заглавия, употребяващи датчика за придвижване.
Но от тези CPU и GPU – толкоз: нито MT6739, нито MT6738 или MT6737T, нямат задоволително графична мощност, с цел да удовлетворят упоритости, надхвърлящи емулацията на игри от ерата на PS1 или N64. Казано в резюме – в случай че смятате да играете 2D и по-стари заглавия, 3X ще ви прави добра работа, само че нищо повече.
И откакто се спряхме на мощта на телефона, време е да проверим по какъв начин стоят нещата с батерията на Alcatel 3X. 3000mAh е задоволително добър потенциал за телефон с такива параметри, тъй че да можете да разчитате на устройството през целия ден, стига да не го ползвате единствено за игри и видео.



В това отношение няма мотив за неодобрение, което се отнася и до вградената памет от 32GB – задоволително огромен размер, с цел да побере всички приложения, които бихте желали да имате на телефона си. Тук е моментът да обърнем внимание на специфичното приложение на датчика за пръстови отпечатъци на телефона, който, разполагайки с надеждното (106 точки, 30° радиус на детекция) и стремително бързо лицево различаване (0,5 sec), няма да ползвате толкоз за отключването му, що се касае за пускане на определени приложения. Да, тъкмо по този начин – можете да настроите своя X3 по този начин, че да отваря избрани приложения съгласно пръста на едната или другата ръка, който ще поставите върху датчика.

Самото аудио има положителни характерности, тъй че потреблението на слушалки (чифт стерео слушалки са включени в комплекта като единствен аксесоар към 3X, в случай че не броим истинския USB кабел) или портативна колонка въпреки всичко е някакво решение, в случай че всичко друго в този телефон ви харесва.


Alcatel 3X има редица качества и в действителност забавен дизайн, поради които да харесате този модел и най-малкото да го добавите в листата, в случай че планирате скорошна покупка на на ниска цена телефон от 2018 година.
Лицевото различаване, стартирането на приложения с пръстови отпечатъци, широкоъгълната камера и фактът, че 5,7-инчовият екран заема 78% от целия телефон, изобразявайки наситени и дълбоки цветове, могат да бъдат изтъкнати като най-силни страни на Alcatel 3X. Слабите процесор (за игри) и високоговорител пък са най-големите му дефекти, които, може би ще се съгласите, се вписват в рамката на рационалния компромис цена-качество, за който стана дума първоначално.
А ето и цялостните спецификации на модела: OS Android™ 7.1 Nougat  

CPU

MT6739, Quad-Core Cortex-A53 (4 x 1.28GHz)  

GPU

PowerVR GE8100 (570Mhz) Батерия

Капацитет: 3000mAh
Време за диалози: 5 часа (4G), 6 часа (3G), 10 часа (2G)
Режим на изчакване: 480 аса
Време за зареждане: 4 часа Дисплей 5.7″ FullView 18:9 IPS екран
Резолюция: HD+ 1440 x 720
Стъкло: 2.5D, full lamination
Capacitive screen: 5-point touch
16M цвята Дизайн Размери: 153.5 x 71.6 x 8.5mm
Тегло: 144g
Корпус: Пластмасов корпус с матирана железна текстура и радиални елементи

Предлага се в три цвята: черен, наследник и златист Памет 32GB ROM + 3GB RAM
Поддържа MicroSD карта с потенциал до 128GB Предна камера Резолюция: 13MP + 5MP (интерполация на 16MP + 8MP)
Фокус: Автоматичен
Апертура: f/2.0 + f/2.2
Светкавица: Dual-tone flash
Размер на датчика: 1/3.06″ + 1/5″
Размер на пикселите: 1.12μm + 1.12μm
Видео: 1080p @24fps
Екстри: EIS, HDR, Live Filters, нощен режим, гледка, Smart Burst Shot, обществен режим Задна камера

Резолюция: 5MP (interpolated to 8MP)
Фокус: Автоматичен, необятен закрепен фокус
Апертура: f/2.4
Светкавица: мълния
Размер на датчика: 1/5″
Размер на пикселите: 1.12μm
Видео: 720p @15fps
Есктри: Лицево различаване, Селфи албум

Сензори Акселерометър, E-компас, пръстов отпечатък, светлинен датчик, датчик за непосредственост Аудио

Аудио кодеци: MP3, AAC, FLAC, WAV, M4A, AMR, OGG, MIDI
Микрофон: Dual-microphone noise cancellation
Аудио жак: 3.5mm audio jack
HD Voice: Да
Радио: Wireless FM
Dirac audio enhancement Екстри Програмируем пръстов отпечатък, Гугъл Assistant, HAC M3, Hands-free  

Мрежа 

2G мрежи GSM Quadband (2/3/5/8)

3G мрежи UMTS (B1/2/5/8)

Скорост: 42 Mbps събаряне, 11 Mbps качване

4G мрежа LTE (B1/3/5/7/8/20/28/38/40)
Скорост: 150 Mbps събаряне, 50 Mbps качване  

Свързаност 

Wi-Fi: Wi-Fi 802.11b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot
Bluetooth: Bluetooth 4.2

USB: Micro USB 2.0, OTG
SIM card: Nano SIM Dual Standby
GPS, A-GPS, VoLTE, VoWIFI
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР