Да бъдеш съпруга на най-големия наркобарон в световната история може

...
Да бъдеш съпруга на най-големия наркобарон в световната история може
Коментари Харесай

Да обичаш Пабло Ескобар: За изнасилванията и аборта в изоставен двор

Да бъдеш брачна половинка на най-големия наркобарон в международната история може би е сложна задача, само че да бъдеш негова вдовица несъмнено е още по-трудно. Преди няколко години Виктория Хенао направи злокобни разкрития към живота си с Пабло Ескобар, които включват доста принуждение и даже аборт...

Тя е едвам на 15 година, когато се омъжва за него. Бива изнасилена и принудена от обичания си да направи аборт година по-рано в зарязан двор. Повтаряме, тогава Виктория е на 14. С това самопризнание вдовицата стартира биографичната си книга „ Моят живот и моят затвор с Пабло Ескобар “, която следва да излезе на 15-и ноември, тъкмо 25 година след кончината на наркобоса. Тази злокобна загадка Виктория е криела 44 години, даже и от двете си деца – Себастиан, 41 и Мануела, 34. Винаги е мислела, че това ще е събитие, за което никой няма да научи и евентуално ще отнесе тайната в гроба си. Причината за това е, че тя не е желала да навреди още повече на имиджа на починалия си брачен партньор.

„ Бях доста млада и въобще не бях готова за сходен полов физически контакт. След него бях като парализирана. “, споделя Виктория.

Няколко дни по-късно 14-годишната Хенао почнала да се усеща някак необичайно. Усещала прилошаване и общ физически дискомфорт, само че даже не е предполагала, че може да е забременяла. Тогава Пабло отишъл на посетители при нея, с цел да я види и се поинтересувал по какъв начин е. Помолил я е да го придружи до дома на стара жена, която се намирала в далечен и зарязан регион.

„ Щом пристигнахме, дамата ме поздрави и ми сподели да легна на една софа. Веднага по-късно вкара няколко пластмасови тръби в мен. Каза, че го прави като предварителна защита. Тогава аз попитах „ Превенция защо? “ и тя ми отговори, че евентуално съм бременна. След това ми сподели да бъда деликатна с тръбите и да ги махна, когато стартира да кървя. Нищо не разбирах. В идващите дни трябваше да дремя и да отивам на учебно заведение с тези странни тръби в мен и трябваше да се старая майка ми да не разбере нищо. Толкова доста ме болеше, само че не можех да кажа на никого. Просто се молех на Бог всичко това да завърши скоро. “, спомня си с горест вдовицата.

Тогава Виктория Хенао имала доста въпроси, на които не е можела да си отговори нито е можела да зададе на другиго, даже и на най-близките си, тъй като религията ѝ не разрешавала. През 70-те тя е трябвало да мълчи за половите си контакти и аборта, защото те били непростителен грях за църквата и табу за хората. Години по-късно брачната половинка на Пабло Ескобар научава, че това, което той ѝ е сторил в оня призрачен ден се назовава „ обезчестяване “ и е категоризирано като закононарушение.

С годините Виктория съумява да елементарни на Пабло и през днешния ден споделя, че най-хубавото нещо, произлязло от тази обич, изпълнена с доста принуждение и изневери, са двете им деца. Именно те ѝ дали силата да продължи живота си.

Виктория чува за Ескобар за първи път, когато е единствено на 12 година Тогава той е на 23 година и я ухажва интензивно, прави ѝ серенади, даже се хвали с нея пред приятелите си. Връзката им стартира публично година по-късно. През 1976 година, когато Виктория е на 15, двойката минава под венчилото и остават дружно, до момента в който гибелта не ги разделя. Пабло Ескобар е погубен от чиновник на колумбийската полиция на 2-и декември 1993 г.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР