Д яволската уста е многогодишно растение от семейство Устоцветни. Известно

...
Д яволската уста е многогодишно растение от семейство Устоцветни. Известно
Коментари Харесай

Дяволска уста - за какво помага тази вълшебна билка

Д яволската уста е многогодишно растение от семейство Устоцветни. Известно е с имената „ домашна коприва “, „ тамянка “, „ страхливче “, „ наметливо биле “. Билката не е доста известна у нас, само че в китайската медицина е едно от най-често срещаните лечебни растения, описват от видео на канала във.

Дяволската уста е публикувана из цялата страна до 1000 метра надморска височина .

Растението е високо 120 см. и има листа, които в основата си са петделни, а по-нагоре триделни. Цветовете са във формата на чашка и са в бледорозов и виолетов цвят, покрити от власинки. Използва се цялата наземна част на растението, което се бере по време на цъфтежа му през август.

Въпреки странното си име билката е извънредно потребна ,

оказвайки позитивно влияние върху целия организъм. Тя съдържа витамини А, Е, С, флавонолови гликозиди, дъбилни субстанции, сапонони, етерично масло, смоли и стахидрин.

Дяволската уста може да се употребява под формата на чай, отвара, запарка или компреси .

Тя има удобно влияние при мъчителна менструация и предотвратява маточни инфекции. Билката има мощно седативно деяние, което успокоява нервната система и е подобаваща при признаци на меланхолия и тревога.

Растението е извънредно потребно при проблеми със сърдечносъдовата система ,

а наличието на гликозиди има позитивно влияние върху високото кръвно. Дяволската уста е подобаваща при случаи на стенокардия, тахикардия и аритмия.

Билката се употребява и при анемия, газове в червата, мъчно уриниране, главоболие, изтощеност, стрес и възобновяване функционалностите на щитовидната жлеза.

По тематиката

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Приятели клошари се срещат в една от станциите на парижкото метро. - Намерих детелина с четири листа! - споделя единият. - И тя донесе ли… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниОт партията дадоха брифинг пред медиите " Още от предходната година редица съсловни организации започнаха да пишат тревожни писма до Висш съдебен съвет и Инспектората ", съобщи вътрешният министър " В същото време голямата част от лекарите и сестрите работят при ниски хонорари и в недобри условия ", съобщи здравният министърВ Горна Бавария беше оповестено бедствено положениеВ останалите 7 има предизвестие за гръмотевични буриНовите случаи са 57, сочат данните на Единния информативен порталПланът на компанията планува голям брой дребни, само че практични промени " Орлите " победиха ЦСКА с 4:0Румен Радев: " Този път партиите нямат право на неточност " Какви са мненията по тематаТази година Русия изненадва с доста хитовеИнцидентът се случил, откакто 17-годишна шофьорка се блъсна в крайпътно дървоВъзможно е да има и усложнения при издаването на абонаментни картиПоводът е импортираното искане за предварително преустановяване мандата на основния прокурорКостадин Ангелов упрекна Стойчо Кацаров в лъжа
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР