Д-р Стойка Радева има квалификация в сферата на физикалната терапия

...
Д-р Стойка Радева има квалификация в сферата на физикалната терапия
Коментари Харесай

Д-р Стойка Радева пред novini.bg: Правете йога и други упражнения вкъщи, за да предпазите гръбнака си

Д-р Стойка Радева има подготовка в областта на физикалната терапия и рехабилитация и я упражнява близо 30 години в болница "Царица Йоанна " - ИСУЛ. Разговарям с неяq поради интереса на хората, които заради пандемията работят в домашни условия с компютри и вследствие на заседяването се оплакват все по-често от схващания на крайниците, от болки в кръста, гърба, главата и така нататък Как да се предпазят сами от това, доколкото могат и до какви средства да прибягват в изискванията на изолираност и пандемия.

За защитните ограничения против болестта от ковид се знае към този момент задоволително, защото непрестанно ни заливат къде с естествена, къде с нападателна информация по тази причина. Лично аз считам, че ограниченията в България са положителни. Работата от у дома, която започнаха доста компании, е една естествена стъпка в тази рецесия, само че води до обездвиждване, мнозина даже не смъкват пижамите по през целия ден. Статичното напрежение на позата пред компютрите, води с изключение на до обездвижване, и до съществени проблеми в шийно-гръбната, в ломбалната област. Хората, които имат проблеми с гръбнака, в този момент са още повече застрашени от дискомфорт и нарушено качество на живот. Затова ще ги съветвам да имат хигиена на труда и през половин час или 40 минути да сменят позата си, да станат, да отворят прозореца и надълбоко да дишат. Това е добре и за белите ни дробове, които по този начин доставяме с повече О2, като се изключи че променяме позата на непрестанно статично натоварване.

Движението е един от най-безвредните способи за доставяне с ендорфини

на нашия организъм. Вкъщи можем да вършим по няколко пъти дневно 5-минутни извършения. Това води до един по-добър метод на живот и ускорява нашата продуктивност, изключително умствената. Затворени, без О2,ние бързо се уморяваме и се усещаме отпаднали. Движението е по-добрият метод, в сравнение с да отворим хладилника и да извадим от там нутелата или шоколада. Горещо предлагам на читателите ни йога лечението за гръбначните болки. Тези извършения са положителни, разтягащи гръбнака ни, само че не го слагат в риск като скачането, повдигането на тежести и други Йогата е чудесна терапия за у дома.



Болки в кръста се появяват от неправилна поза,

изобщо седналата позиция е много натоварваща за нашия ломбален гръбнак. Сега влажното и студено време също подготвя към обостряне на болки в гръбнака. Затова е доста значимо през 30-40 минути да се сменя позата на тялото, да вършим извършения и да излизаме на терасата или на прозореца.
Коронакризата ни слага в изолираност, само че е значимо, когато човек има нетърпими болки, да не прибягва до самолечение, а да се съветва незабавно с доктор. Пренебрегването на болковия признак не е целесъобразно. Съветвам хората да не употребяват асансьор, когато им се постанова да излязат от домовете си, а да вървят пеш по стълбите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР