Д-р Симидчиев, който на изборите на 2 октомври ще се

...
Д-р Симидчиев, който на изборите на 2 октомври ще се
Коментари Харесай

Александър Симидчиев:Здравеопазването изисква национално съгласие

Д-р Симидчиев, който на изборите на 2 октомври ще се яви с преференциален номер 101 в 30МИР от листата на Демократична България, твърдо застава зад максимата, че би трябвало да има правдивост за всички 

- Д-р Симидчиев, можете ли да очертаете съгласно вас кои са трите съществени целта в програмата на Демократична България? 
-->
- Нашата стратегия, с която се явяваме пред гласоподавателите и желаеме да ни гласоподават доверие, с цел да можем да я осъществим, е цялост от работещи хрумвания и добре премислени и съгласувани оферти, с които имаме вяра, че в къс интервал от време, само че след доста работа, ще можем да забележим дълготрайни положителни резултати за българите.

Искам ясно да подчертая, че имам вяра, че би трябвало да има правдивост за всички. Справедливостта е основен съставен елемент, без който не можем да стартираме нито една друга част от публичния живот - нито стопанска система, нито опазване на здравето, нито туризъм или някоя друга активност. Именно поради това приоритет за нас е промяната в правосъдната система. Казано в резюме – хората, които крадат, да си получат справедливото наказване, а хората, които съблюдават законите да са оптимално облекчени.

На второ място, с не по-малка тежест, бих откроил административната промяна - децентрализацията на властта. Нещо, което е доста значимо за мен като бъдеш представител на Шумен в Народното събрание. Трябва да дадем повече власт за локално самоуправление. А по едно и също време с това да ускорим дигитализацията, която прави всяка една активност транспарантна и допустима да бъде следена и структурирана по метод, по който разрешава положителният и чист бизнес да просперира.

Далаверите и шуробаджанащината да бъдат потискани оптимално, тъй като всяко едно отклоняване от справедливия бизнес действително води до изкривявания, които не разрешават на нашите деца и внуци да се развиват. За мен персонално и опазването на здравето също е приоритет. Но, с цел да имаме работеща политика в опазването на здравето, ни би трябвало народен консенсус. 

- Коя е основната причина да решите да се занимавате с политика?

- Една дума - внуците ми. Аз започнах да се занимавам с политика, когато видях, че доста от нещата, които желая и мога да направя не мога да ги свърша когато церя по един пациент в кабинета - 20 пациента дневно. Общо за цялата ми процедура досега за 30 години съм видял към 70 000 пациента и съм оказал помощ на забележителна част от тях. Но да може да помогне човек обществото ни да се стабилизира и почисти, и да може да вървим напред като една европейска страна, каквато е в моя блян България, това може да стане само в случай че човек се занимава с политика и да оказва помощ дърпането на въжето сред неприятните и положителните да бъде в интерес на положителните.

- Кои остават ваши цели за Шумен?

- Разбира се, аз съм си написал домашното, както се споделя, и знам какво би трябвало да се направи за града, само че държа да схвана от хората на място кои са техните цели. Защото аз виждам макрорамката, числата, които са въз основата на националната статистика.

Но за мен е доста значимо и хората какво желаят да се направи за техния град. За мен е извънредно значимо да чувам повече, с цел да мога да схвана кои са същинските проблеми И то проблеми не на един или на двама, а проблемите, които са необятно публикувани в града и околията. Особено тези браншове на публичния живот, където е допустимо да има най-висока добавена стойност. Такива са дребният и междинен бизнес, за усъвършенстването на работата на някои от по-големите предприятия, само че постоянно с фокус върху заетостта на по-големи пластове от популацията, тъй като когато бизнесът върви всичко останало може да се добави към него - опазване на здравето, просвета, спорт и всичко останало.

Градът има огромна предистория обвързвана с културата, в същото време има опцията да се интегрира стопанската система на Шумен с всички останали стопански системи към него. И това в случай че се съчетае с една висока добавена стойност обвързвана с туризма - да вземем за пример Мадарския конник и други локални забележителности, може да стане една доста мощно работеща стопанска система, което да конкурира стопанската система даже и на Варна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР