Д-р Нели Пандова беше много слънчев човек, много лъчезарен. Ще ...

Д-р Нели Пандова беше много слънчев човек, много лъчезарен. Ще

Катя Сунгурска: Д-р Пандова даде живота си за пациентите

Д-р Нели Пандова беше доста безоблачен човек, доста сияен. Ще я запомним с усмивката ѝ, всички разясняват какъв брой ще липсва на всички, с добротата ѝ, със себераздаването, с това, че беше безпределно самоотвержен човек, обичаше работата си, обичаше пациентите, даваше всичко от себе си, даде и живота си отново за пациентите. Това сподели в предаването „ 120 минути “ по бТВ представителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска за умрялата от COVID-19 доктор Пандова.

След установяването, те бяха карантинирани дружно с нейния брачен партньор, който също е доктор в Спешна помощ в София, изясни Сунгарска.

" Понеже са лекари и знаят риска, по тази причина те се отделиха, живееха на две обособени места. В един миг тя разви пневмония, беше призната в болница, лекува се там, беше изписана след два негативни PCR пробата. Писала е на сътрудници, че към този момент си е у дома, че се усеща по-добре, че диша малко по-спокойно, само че за съжаление… Това, което и щабът сутринта изрече като терзание, че е допустимо заболяването да се върне макар негативните проби и че тези антитела, които организмът развива, сякаш не са доста сигурни, с цел да те предпазят от болест и от болест, " показа Сунгарска.

„ Днес се събрахме, ръкопляскахме пред Спешна помощ. Не знам по кое време тъкмо ще я изпратим и не знам по какъв начин, само че ще я изпратим с доста тъга в душите си, с доста жалост, че това се случи и може би с доза яд, тъй като продължаваме да виждаме безотговорността на хора от обществото ни. През цялото време и на по-строгите ограничения и в този момент, откакто започнаха да се омекотяват, виждаме хора, които вървят без никакви защитни средства, смеят се по улиците, кашлят, кихат и какво ли не. Безотговорното държание на хората по време на пандемия е това, което ни гневи. Спешните медици са първата линия на първата линия. Те първи влизат в домовете на инфектираните. Всички ние виждаме какво се случва с тази безнаказаност на хората, " показа тя.

Докато са ръкопляскали през днешния ден обаче, се е случило нещо, което е разгневило сътрудниците на доктор Пандова.

„ Има един човек, който живее насреща, против Спешна помощ, непрестанно написа странни голословни тъжби и сигнали подава против нас. Докато се бяхме събрали, освен това спазвайки всички разпореждания и стоешком на разстояние един от различен, с цел да помълчим и да я изпратим, той подаде сигнал, по тази причина, че пред Спешна помощ има скупчване на хора и разкара полицейски патрул, с цел да видят какво става. Чух сътрудници, които споделиха – за това ли си отиде доктор Пандова, за хора като този? ", описа смутена Катя Сунгарска.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg