Д-р Галя Викьова, заместник изпълнителен директор на Българската агенция по

...
Д-р Галя Викьова, заместник изпълнителен директор на Българската агенция по
Коментари Харесай

БАБХ: Няма млекопреработвателно предприятие в страната, което да е оставено без контрол

Д-р Галя Викьова, заместител изпълнителен шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) взе присъединяване в Кръгла маса на тематика „ Качествени ли са българските млечни артикули “, проведена от Сдружение „ За налична и качествена храна “.

Д-р Викьова акцентира, че няма млекопреработвателно дружество в страната, което да е оставено без надзор . БАБХ прави непрекъснат надзор, който е основан на направената оценка на риска. Тя посочи, че млечни артикули се създават освен по БДС, по тази причина индикаторите, които биват следени могат да са разнообразни при другите млечни артикули.

„ Важно е продуктите, които са по БДС да покриват условията на стандарта, а тези, които не са по БДС, да покриват условията на софтуерната документи, по която са създадени “, уточни заместител изпълнителният шеф на БАБХ.
При всички положения би трябвало да бъде спазено общото законодателство във връзка с това, което се влага, и във връзка с етикетирането.

Д-р Викьова акцентира, че БАБХ не носи отговорност за качеството на създаваните артикули. „ Качеството на създаваните артикули се подсигурява от производителя и неговата система за самоконтрол. Агенцията по храните упражнява надзор върху самоконтрола на бизнес операторите и по този начин подсигурява сигурността на храните “, уточни доктор Галя Викьова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР