Д-р Алексей Казанцев - психиатър-нарколог и главен лекар в Московската

...
Д-р Алексей Казанцев - психиатър-нарколог и главен лекар в Московската
Коментари Харесай

Как да пречистим черния дроб от алкохола

Д-р Алексей Казанцев - психиатър-нарколог и основен доктор в Московската клиника „ Пристрастяване 24”, описа пред радио Спутник по какъв начин да помогнем на черния дроб да се върне в естественото си положение след претоварването по празниците. Първото и главно изискване за започване на рехабилитация след празничните обилни почерпки е прекъсването на алкохола, написа actualno.com.

Ако е мъчно да го извършите сами, тогава би трябвало да потърсите помощ от експерти. Също по този начин би трябвало да изключите от диетата мазни, пикантни и пържени храни, т.е. всичко, което може да натовари в допълнение работата на черния дроб, поучава Алексей Казанцев. Както отбелязва лекарят-нарколог, интервалът на възобновяване ще бъде толкоз по-дълъг, колкото по-голямо и по-дълго е било натоварването на черния дроб. За да му помогнете, можете да започнете да приемате хепатопротектори и витамини.

" Необходимо е да увеличите приема на витамини от групата В, аскорбинова киселина, налага се да се възвърне водно-електролитния баланс: посредством банкет на калий, магнезий, натрий. Пийте повече минерална вода и яжте алкални храни. Не очаквайте знамение, за един ден никой няма да ви възвърне и да ви върне в нормата “, предизвести Алексей Казанцев.

Може да бъде мъчно да се разбере какъв брой съществено е потърпевш черният дроб, защото болесттите на този орган постоянно протичат без признаци и без болежка. Но може да се проявят други признаци. За да не пропуснете сериозен проблем, би трябвало да се свържете с хепатолог или терапевт и да се изследвате, посъветва лекарят. " Ако имате утринни признаци на гадене или пожълтяване на склерата на очите, най-добре е да извършите проучване. Биохимичният кръвен тест ясно ще покаже дали имате по-сериозно увреждане на черния дроб ", поучава Казанцев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР