Д овчера представян като детето чудо на австрийската политика, младият

...
Д овчера представян като детето чудо на австрийската политика, младият
Коментари Харесай

Франс прес: Себастиан Курц - вундеркинд в трудно положение

Д овчера представян като детето знамение на австрийската политика, младият канцлер Себастиан Курц претърпява тежък миг в светкавичната си кариера и за похлупак предходната седмица прокуратурата стартира следствие против него.

Умора на електората му от ограниченията, въведени поради COVID-19, европейски крах с имунизациите, а в този момент и правораздаването го взе на мушка: индивидът, който преди година изглеждаше несломим, поздравяван тогава за "образцовото " ръководство на пандемията, наподобява е изгубил "късмета си ".

Ако му бъдат повдигнати обвинявания, както той се притеснява, че ще стане, Курц ще е първият настоящ канцлер в историята на страната членка на Европейския съюз с население от 8,9 милиона души, на който това се случва.

Правосъдието ревизира дали 34-годишният закостенял водач умишлено е излъгал предходната година след полагане на клетва пред парламентарна комисия, когато отхвърли да се е намесвал в назначението на собствен непосредствен отпред на обществен холдинг, написа Юлия Цапел от Франс прес.

Емотикони за "целувка "

Неотдавна се появиха остарели текстови известия, разменени сред него и този човек - Томас Шмид. Те хвърлиха спомагателна светлина върху случая.

"Получаваш всичко, което искаш ", е написал да вземем за пример Себастиан Курц на своя събеседник, добавяйки доста емотикони за "целувка ", а другият му дава отговор, че "обича своя канцлер ".

Въпреки тези "сътресения ", "най-сериозните от поемането на властта ", съгласно политолога Томас Хофер, ръководителят на държавното управление сподели, че няма никаква виновност и отхвърли да подаде оставка.

"Не съм споделил нищо, което да не е правилно ", увери той австрийски публицисти.

Консервативният ежедневник "Ди пресе " обаче в петък уточни, че този "свикнал с триумфа " човек минава през "най-деликатния стадий " в политическия си живот.
 Себастиан Курц
Австрийският канцлер се чака да бъде застигнат от правораздаването, до момента в който е в обединението, която съумя да сформира през декември 2017 година със скандалната Австрийска партия на свободата и ставайки най-младият водач на изборна служба на планетата.

След година и половина в ръководството видеоклип сподели по какъв начин водачът на тази крайнодясна партия - зам.-председателят Ханс-Кристиан Щрахе, предлага да обезпечи публични поръчки на жена, представяща се за племенница на съветски олигарх.

Уличаващите фрагменти, снимани със скрита камера, взривиха държавното управление и провокираха предварителни избори.

Неласкави мнения

Този непредвиден поврат не попречи на Себастиан Курц да затвърди резултата на своята партия на парламентарните избори през септември 2019 година, победа, последвана от невиждан съюз със "зелените ".

Но от този момент правораздаването се пробва да откри дали има доказателства за корупцията, за която загатва прословутото видео.
А Народното събрание сътвори анкетна комисия.

Домът на близкия до канцлера министър на финансите беше претърсен в границите на следствието на абсурда "Ибисагейт ".

Подкрепяна преди година от 46 % от имащите желание да гласоподават, християндемократическата Австрийска национална партия, стожер на следвоенната австрийска политика, загуби за една година 13 пункта, сочи допитване, извършено през април.
 Себастиан Курц
Същевременно крайнодясната съпротива усили поддръжката си от 10 на 18%, а социалдемократите - от 17 на 25%.

Докато очакваше "да си върне част през последните месеци някои от изгубените позиции с помощта на подобряването на здравния проект " и края на ограничаващите ограничения, държавното управление "страда от вниманието ", ориентирано към правосъдните проблеми на неговия началник, счита Хофер, запитан от Агенция Франс Прес.

В немски медии се появяват от ден на ден неласкави публикации, осъждащи наклонността към непозволено слепване на бизнеса с държавното ръководство в Австрия. Те упрекват Себастиан Курц, който намерено подлага на критика прокуратурата, че подкопава върховенството на закона.

Канцлерът е и в полезрението на сътрудниците си от Европейски Съюз, откакто напролет осъди несправедливия достъп до ваксини на богатите и бедните страни, само че в това време не одобри да се откаже от квотата си за дози, с цел да реализира по-добър баланс в разпределението им.

Тогава дипломати остро осъдиха неговия "егоизъм " и "липсата му на взаимност ".

Но даже и тръгнал по нанадолнището, Себастиан Курц резервира доста огромна преднина пред политическите си съперници. "Въпреки следствията той остава много известен канцлер ", отбелязва Юлия Партаймюлер от Виенския университет.

"На национално ниво не се появява никакъв съперник от неговия диаметър ", удостоверява Петер Хайек.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР