Cruise и Waymo, компании, специализирани в технологиите за автономно шофиране,

...
Cruise и Waymo, компании, специализирани в технологиите за автономно шофиране,
Коментари Харесай

Cruise и Waymo обявиха хората за лоши шофьори и призоваха за въвеждане на повече безпилотни таксита

Cruise и Waymo, компании, профилирани в технологиите за самостоятелно шофиране, направиха тази седмица изказвания, в които обявиха, че хората са неприятни водачи и че създадената от тях технология е от решаващо значение за повишение на сигурността по пътищата.

Cruise разгласява изказването си под формата на реклама на цяла страница в най-големите вестници в Съединени американски щати - San Francisco Chronicle, New York Times, Los Angeles Times и Sacramento Bee - със заглавие: " Хората са ужасни водачи ". Waymo беше по-скромна и разгласява изказване в своя блог.
-->
Компаниите взеха решение да разгласяват сходни изявления, защото Калифорнийската комисия за публични услуги (CPUC), регулаторен орган, отсрочи за повторно издаването на разширените им разрешителни за даване на търговски услуги за транспорт на пасажери в Сан Франциско за изцяло самостоятелни транспортни средства без лидер зад кормилото когато и да е на денонощието. CPUC отсрочи плануваното за четвъртък чуване по въпроса за 10 август, без да уточни причина за отлагането, като съобщи, че въпросите изискват " в допълнение разглеждане ".

" Вие може да сте добър водач, само че доста от нас не са ", сподели Круз в известието. - Хората предизвикват милиони катастрофи в Съединени американски щати всяка година. Безпилотните транспортни средства на Cruise са предопределени да избавят човешки животи. " Cruise също по този начин означи, че неговите коли са взели участие в 92% по-малко конфликти като главен участник и 54% по-малко конфликти като цяло спрямо човешките водачи в сравнима среда на шофиране.

От своя страна Waymo съобщи в обява в блога си, че е употребила изкуствен интелект за разбор на скоростта на колите в Сан Франциско и Финикс за интервал от 10 дни и е открила, че доста транспортни средства са се движили с превишена скорост от над 25 благи в час (40 км/ч). Компанията цитира данни на Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати (NHTSA), които демонстрират, че през 2020 година една трета от всички произшествия и 13% от пострадванията в Съединени американски щати са свързани с превишена скорост. Waymo означи, че за разлика от човешките водачи, системата за самостоятелно ръководство Waymo Driver ясно съблюдава рестриктивните мерки на скоростта и може да " планува евентуалните маневри на колите към нея и да реагира надлежно ".

Трябва да се означи, че доста цивилен деятели не виждат самоуправляващите се коли като решение на казуса, като настояват, че градовете би трябвало да предизвикват публичния превоз и микромобилността, а не решенията на софтуерните колоси.

Към моомента Cruise има позволение да прави търговски пътнически услуги в определени региони на Сан Франциско от 22:00 до 6:00 ч., както и безвъзмездни пътнически услуги из града когато и да е на денонощието, както със, по този начин и без наличие на водач в кабината. Waymo дава безвъзмездни пътнически услуги в целия Сан Франциско когато и да е на денонощието, само че в автомобила би трябвало да участва лидер за сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР