Covid кризата е може би най-отличителната черта на годината, която

...
Covid кризата е може би най-отличителната черта на годината, която
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Ако преди влизахме от криза в криза, през 2020 тя беше глобална и непрекъсната

Covid рецесията е може би най-отличителната линия на годината, която изпращаме – с локдауна, с невъзможността да пътуваме, със затворените бизнеси. Ако преди влизахме от рецесия в рецесия, през 2020 рецесията беше световна и непрекъсната. На второ място в България ще запомним митингите, чиито резултати са противоречиви. Това е оценката на, информационен специалист от Центъра за разбори и спешни връзки, пред БНР.
По думите му напролет беше реалност положителният метод към информиране на популацията по въпросите на настъпилата зараза. И това се потвърди с високото доверие към ограниченията. След това обаче одобряваните наставления за сигурност постоянно се отменяха и бързо се заместваха с други. Това докара до понижаване на доверието и сриване рейтинга на оперативния щаб. През лятото се изгуби време в политическото оцеляване. Тогава и настъпи пречупването във вярата и следването на водачите от жителите. На митингите хората, които не харесват това ръководство, видяха, че не са сами. Фирма, която разгласи поддръжка на протестиращи, бързо беше нападната от проверяващи институции. Но явно хората стопираха да се опасяват да показват недоволството си. Смяната на министри също ненапълно е победа на митингите, добави Аламанов.
 Аламанов: Спахте ли добре след известието на прокуратурата? Аламанов: Спахте ли добре след известието на прокуратурата?
" Добро утро, дребни поцинковани кофички! Как сте? Наспахте ли се добре? Как спахте, откакто прокуратурата мълчешком призна, че записит...
Много маски паднаха. Евроинституциите научиха повече за процесите в България. Когато имунизацията стана факт, в други страни първите, на които беше сложена, се оказаха възрастни хора, а в България – министър и шефове на лечебни заведения. Това обаче беше верен ход за българските действителности, счита специалистът. Макар и позакъсняла, разяснителната акция за имунизирането в действителност е нужна. Парламентарните избори напролет на 2021 година ще бъдат предшествани от изключително гневна акция, счита Любомир Аламанов.
" Всички партии виждат милиардите, които се задават от Европа поради пандемията. Особено партиите от статуквото ще желаят да останат и да вземат участие в ръководството. Хората би трябвало да схванат, че демокрацията не е да гласуваш един път на 4 години. Демокрация е когато всеки ден искаш, приказваш, настояваш, да протестираш в случай че би трябвало, да притискаш политиците да си правят работата и да извършват обещанията си ”, сподели още Аламанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР