COVID-19 покоси двама лекари - баща и син.В Пирогов“ почина

...
COVID-19 покоси двама лекари - баща и син.В Пирогов“ почина
Коментари Харесай

К-19 уби баща и син лекари

COVID-19 покоси двама лекари - татко и наследник.

В „ Пирогов “ умря младият лекар Емил Вакльов, кардиолог в частната болница ПУЛС в Благоевград. Той е наследник на умрелия преди 4 дни, също от COVID-19, доктор Муса Вакльов. 37-годишният доктор е умрял тази заран в отделението по реанимация на незабавната болница.

Заедно с него там е настанена неговата майка Ава, която също е медицински служащ. Бащата Муса Вакльов и жена му бяха дълги години общопрактикуващ доктор и здравна сестра в близкото до Белица село Краище.

Вчера тежко болните  майка и наследник бяха посетени от здравния министър доктор Костадин Ангелов, угрижен за положението им. Д-р Емил Вакльов беше признат в Пирогов преди седмица с пневмония в резултат на ковид. Заболяването при него се е развило за една седмица и макар напъните на сътрудниците му  лекари се стигна до съдбовен край.

В понеделник, в същото поделение в “Пирогов ”  от ковид умря неговият татко – 60- годишният доктор Муса Вакльов, който беше общопрактикуващ доктор в село Краище. Заразата евентуално е тръгнала от шивашка фабрика в Разлог, която е станала огнище на ковид и където доктор Муса Вакльов съзнателно е правил прегледи. Погребан е в родното си село Бабяк. Той беше персоналният доктор с най-вече пациенти – 4 500.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР