© Юлия Лазарова Порои и градушки доведоха до наводнения и

...
© Юлия Лазарова Порои и градушки доведоха до наводнения и
Коментари Харесай

Порои и градушки нанесоха щети в Южна България

© Юлия Лазарова Порои и градушки доведоха до наводнения и вреди на разнообразни места в Южна България за последните 24 часа като най-пострадали са областите Хасково и Стара Загора. Ден по-рано от стихии пострадаха Пловдив и Стара Загора.

Наводнение в Хасково

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В събота през нощта мощен дъжд наводни центъра на Хасково като по информация на организация " Фокус " в границите на час над града се излели над 62 литра на квадратен метър. Количеството дъждове е нанесло вреди по градската инфраструктура, има наводнени изби, подземни гаражи и магазини. Служителите на пожарната са отводнили повече от 20 обекта, а спирания на електричеството е имало в няколко градски квартала и селата Узунджово и Нова Надежда, оповестява организацията. Кметът на Хасково Добри Беливанов споделя, че обстановката е овладяна и нанесените вреди не са били съществени. Предстои комисия да направи оглед на потърпевши къщи.

Река преля в старозагорско село

Дъждовете през последното денонощие са довели и до преливане на река Гюрля в старозагорското село Средногорово. По информация на БТВ наводнени са дворовете на къщите, които са около реката като има нанесени материални вреди, в това число съборени огради, и унищожена земеделска продукция. Няма данни за потърпевши хора и удавени животни в селото.

Ден по-рано пороен дъжд и мощен вятър доведоха нанесоха вреди в Стара Загора- наводнено е Музикалното учебно заведение, магазини и други здания. Във фейсбук профила си кметът на града Живко Тодоров заяви още, че бурята е съборила доста дървета, имало е скъсани кабели и развалени светофари в града. Ситуацията е овладяна.

В петък против събора също мощна градушка е унищожила и земеделската годишна продукция в село Змейово край града.

Поражения от дъждовете през последните дни имаше и в Пловдив. В следобедните часове в петък в града се изля мощен дъжд и градушка, което докара до наводнения на подлези, изби и приземни етажи в здания. Поражения имаше и в няколко лечебни заведения в града.

Синоптиците чакат нови стихии

По информация на БТВ синоптиците чакат нови мощни дъждове и стихии в идващите 24 часа. Най-силно ще вали в Западна и Централна България, където е разгласен жълт код за рисково време. Прогнозите са, че през първите две седмици на юни времето в цялата страна ще бъде несигурно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР