© Reuters Финландия може да е студена, тъмна и малко

...
© Reuters Финландия може да е студена, тъмна и малко
Коментари Харесай

Строители на капитализма: Финландската четворка

© Reuters Финландия може да е студена, тъмна и малко скучна, само че пък се потвърди като една от най-прогресивните и съвременни страни в Европа. Тази седмица страната внесе раздвижване в медиите с новината, че ще бъде ръководена от едвам 34-годишната Санна Марин (третата от ляво надясно).

Тя не е първата жена, която ще застане отпред на северната страна, само че е най-младата, заемала този пост както във Финландия, по този начин и в света. При това Марин е единствено една от петте дами партийни водачи в лявоцентристката ръководеща коалиция. И то не най-младата - четири от тях са под 35 години.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Образователният министър Ли Андерсон и финансовият Катри Кулмуни (първата и втората от ляво на дясно) са на по 32 години. Вътрешният министър Мария Охисало е на 34 (в десния край), а едниствено лидерката на Партията на шведите във Финандия е над 50 година В държавното управление ще има общо 12 дами и 7 мъже.

Във време на нова вълна на равноправност на дамите, тези млади, свежи и амбициозни дами събраха голяма благосклонност, само че занапред ще би трябвало да покажат и качества. А моментът не е елементарен – Финландия е наранена от стачки, а популисткият шовинизъм навлиза в политиката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР