© Цветелина Белутова 42 млн. лв. приходи за 2016 г.

...
© Цветелина Белутова 42 млн. лв. приходи за 2016 г.
Коментари Харесай

Николай Неделчев: Трябва по-добре да разбираме бизнеса на клиентите ни

© Цветелина Белутова 42 млн. лева доходи за 2016 година Част от тематиката Най-големите рекламни групи
Големите девет в рекламата

Кои са информационните групи, които ръководят над 210 млн. лева, или повече от половината рекламен бизнес в страната

Екатерина Тупарева: Пазарът би трябвало да се развива в посока бистрота и измеримост

Изпълнителният шеф на Ogilvy Group Bulgaria пред " Капитал "
Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (31 октомври)

The Smarts с двама нови креативен директори; Даниел Чипев е новият основен изпълнителен продуцент на " Новини и настоящи излъчвания " в " Нова " ; bTV усилва приходите си и понижава печалбата; Ружа Загорска е номинирана в интернационалните награди 2017 PR People Awards; Българският състезателен тотализатор разгласи социална поръчка за цялостно рекламно обслужване; Спират рекламите на нездравословни храни; През 2018 година парите за туристическа реклама се подвигат с 1 млн. лева.; Реклами по време на Halloween и други
31 окт 2017
Питър Стере: Брандовете към този момент са владеене на потребителите, а не на фирмите

Председателят на MSLGROUP за Европа, Близкия изток и Африка пред " Капитал "
26 окт 2017 На какво се дължи растежът в приходите ви през 2016 година на годишна база?

Миналата година беше доста динамична за Publicis One. На световно и локално равнище. Положихме основите на напълно нов модел на работа и колаборация сред звената. Oптимизирахме процеси, екипи и нашето портфолио. Изключително съм благополучен, че макар тези нелеки промени успяхме да запазим положителните връзки с актуалните си клиенти и в известна степен да увеличим приходите си на годишна база. Основният растеж е вследствие на нови планове и няколко по-мащабни акции, които бяха осъществени в този интервал.

Как оценявате развиването на рекламния пазар в България през 2017 година?

Комуникациите следват развиването на бизнеса, а в някои връзки съумяват даже да го изпреварят. В доста от фирмите, с които работим, имаше също промени и повсеместен обзор на позиционирането и предлаганите услуги. Това ни подсказа огромната потребност от по-добро схващане на техния бизнес и провокациите, пред които са изправени в ежедневната им работа. Една от най-търсените и бързо разрастващи се услуги е точно стратегическото обмисляне - бранд одит, бизнес дизайн и промяна и включването на експерти в доста по-ранен стадий от планирането на връзка. В групата към този момент имаме независимо звено BrandWorks, което отделихме и подсилихме с хора, които имат опит в антропологията, разчитането на данни и основаването на бранд тактики.

Кои са провокациите пред рекламната промишленост в страната?

Комуникационната промишленост е доста динамична. Социалните медии ни изненадват всеки ден с нови благоприятни условия за съгласуваност. Технологиите превземат заобикалящата ни среда и трансформират метода, по който действат бизнесът и животът ни. Все по-често приказваме за самостоятелни коли, умни хладилници и интерактивно наличие. Ако не успееш да се адаптираш бързо, актуалното, което познаваме, ще стане минало. Следването на софтуерните благоприятни условия и отличното познаване на потребителя ще са в основата на сполучливите маркетингови решения.

Кой е вашият приоритет в развиването на групата, която управлявате?

Основният ни фокус продължава да бъде подобряването на процесите на съдействие сред обособените организации и се стремим към client-centric модел на обслужване. Това значи, че с един клиент може да работим главно в областта на рекламата, само че в даден миг или акция да се наложи да притеглим експерти от стратегическия ни екип или PR звеното. И противоположният вид, в чисто медиен конкурс имаме изискване за създаване на креативно предложение, което е част оценката за избор на сътрудник. Тази еластичност разрешава да разширяваме екипа, да обменяме опит и да реагираме съответно на потребностите на марката. Клиентът получава всичко, което му е належащо в съответния миг, при съблюдаване на цялостна конфиденциалност и автономия на екипите. Този модел икономисва доста време, старания и средства по координацията на плана. Сериозни старания влагаме в развиването процеса по цифрова промяна и разбор на данни. Наскоро обявихме стратегическо партньорство за България със софтуерния водач SAP и към този момент имаме първите сертифицирани експерти, подготвени да предложат контекстуален онлайн маркетинг (SAP Hybris Marketing). Този инструмент предлага разбори, сегментация и оптимизация на данни в действително време, спомагайки за създаването на лична, устойчива и ефикасна цифрова тактика за компании с друг набор на активност. Приходи 2016 година (в млн. лева.)Промяна доходи 2016/2015 (%)Клиенти към 2017 г.Publicis Sofia9* RENAULT NISSAN BULGARIA, КАМЕНИЦА (Бургаско, Astika), NESTLE (Nescafe, Maggi), L`OREAL, KBC Group, ЗАХАРНИ ЗАВОДИ, SUBWAYSaatchi&Saatchi МОБИЛТЕЛ, ЗАГОРКА, МОНДЕЛИЙЗ (КРАФТ ФУУДС), LIDL BULGARIA, PORSCHE BULGARIA, JACOBS (Nova Brasilia), PERNOD RICARD (Chivas Regal), Mr.BRICOLAGE, Деликатес ЖитницаLeo Burnet PROCTER & GAMBLEHappy End FERRERO, AROMA COSMETICS, RENAULT NISSAN BULGARIA, BNP PARIBAS ЛИЧНИ ФИНАНСИ, ЗАХАРНИ ЗАВОДИ, STORCKBrandWorks ЕКОНТ, YELLOW Taxi, PRIMEXZenith29.3** КАМЕНИЦА, RECKITT BENCKISER, RAIFFEISEN BANK, MEXON, EU PHARMACIA, STORCKBlue 449 RENAULT NISSAN BULGARIA, FERRERO, BNP PARIBAS ЛИЧНИ ФИНАНСИ, Mr. BRICOLAGEStarcom SANDOZ, AVON COSMETICS BULGARIA, VISAPublicis Dialog2.2 MICROSOFT, VISA, FERRERO, BEIERSDORF, HP, COCA COLA Co., BAYER, MoneyGramMSL I Publicis One1.5 SHELL България, HUAWEI, PHILIPS TV, UNILEVER, Банка ДСК, SUBWAY, FERRERO, PROCTER & GAMBLE, PHILIP MORRIS INTERNATIONAL***ОБЩО428.2
* Приходите са общо от активността на петте рекламни организации в групата
** Приходите са общо от активността на трите медийни организации в групата
***Едно юридическо лице, само че приходите са вътрешно разграничени по активност на организациите в групата

Данните са събрани от подадена от самите компании информация, както и от обществени източници на информация, като част от докладите са взети от Търговския указател. В идващите броеве ще продължим с топ 20 на рекламните, медийни и цифрови организации, фирмите за външна реклама и BTL (рекламни услуги отвън медиите, като да вземем за пример събития - бел. ред.) и PR организациите. Основен аршин за правенето на класацията е общият размер на приходите за 2016 година на рекламните компании.

Интервюто взе Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР