© Надежда Чипева Юридическото острие на ГЕРБ - председателят на

...
© Надежда Чипева Юридическото острие на ГЕРБ - председателят на
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Данаил Кирилов

© Надежда Чипева Юридическото острие на ГЕРБ - ръководителят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов, не стопира да доближава нови висоти в способността си без грам терзание внезапно да трансформира позициите си по основни законодателни начинания.

Миналата седмица правната комисия анулира признатите преди по-малко от година промени в гражданския развой, съгласно които по време на правосъдната почивка периодите за обжалване не текат. " Не одобрявам рецензия, че законодателят е имал смелостта да мисли нетрадиционно по отношение на одобрения стандарт. Може би нашата храброст обаче е била преждевременна по отношение на готовността да се схване това предписание ", изясни обрата Кирилов.
Когато в сряда лобистките промени в закона за приватизацията, даващи бонус на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски, бяха подкрепени от ГЕРБ, Кирилов ораторстваше в тяхна отбрана в пленарната зала, след което се скри от публицистите в една от стаите на Народното събрание. PR на ГЕРБ се опита да ги излъже, че си е тръгнал, което можеше да стане единствено през прозореца. В последна сметка Кирилов излезе, само че отхвърли да дава отговор на въпроси.
Няма и седмица по-късно юристът трябваше да изяснява 180-градусовата смяна в позицията на ГЕРБ. Той опита да направи " обяснение от правно­техническо естество ", като сподели, че ГЕРБ са знаели, че текстът, който гласоподават, е " неакуратен ", само че го подкрепили, тъй като по този начин била решила икономическата комисия.Още на идващия ден обаче сподели образно тъкмо противоположното - по какъв начин решението на отрасловите комисии няма никакво значение. Поводът този път бяха промени в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, с които се разширяваше подсъдността на данъчни каузи. Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов беше внесъл предлагането, което ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов отхвърли. " В ГЕРБ не подкрепихме предлагането на вносителя, т.е. моето предложение ", сподели той, а след това ГЕРБ гласоподаваха предлагането му в пленарната зала. Защото " нещата явно са придобили приключен тип ", изясни отново Кирилов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР