© Капитал През изминалата седмица премиерът Бойко Борисов за пореден

...
© Капитал През изминалата седмица премиерът Бойко Борисов за пореден
Коментари Харесай

На Борисов краката са къси

© Капитал През миналата седмица министър председателят Бойко Борисов за следващ път обоснова решения на държавното управление си с " различни " обстоятелства. Като следните:

" След 10 години пети и шести реактор завършват своята активност...
- С завършилата рационализация на пети блок на АЕЦ " Козлодуй " плановият му живот е продължен най-малко до 2047 година, доказано обществено и от министър Теменужка Петкова през 2017 година Същата интервенция сега тече и за шести блок.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики - Спирането на реакторите ще коства милиарди, които България няма и за които Брюксел няма да даде помощ както за 1-4.
...и тогава ще увиснем единствено на кюмюра и въглищата. Тогава ще попитам при тези скъпи излъчвания каква промишленост ще се прави ".

- Разликата сред кюмюр и въглища единствено Борисов си я схваща, само че в действителност след 2030 година въглищните централи няма да могат да работят стопански дейно поради скъпите излъчвания и поради повишените условия за замърсяване и това е цел на на политиката на Европейски Съюз.

" Затова вършим тази инвестиция (в АЕЦ " Белене " - бел. ред.) с най-големите вложители в света. "

- Токът от АЕЦ " Белене " ще е доста по-скъп, тъй като централата в Козлодуй е изплатена. Ако в този момент себестойността на един мегаватчас от Козлодуй е 60 лева (според доклада на сдружението за 2018 г.), то упованията за " Белене " са сред 115 и 200 лева за мегаватчас.

- България е единствената страна в Европейски Съюз, която не развива разпръсната енергийна система с гъвкави и чисти енергийни мощности, системи за ръководство на търсенето и предлагането и предпазване на сила. Ако АЕЦ " Белене " проработи дружно с АЕЦ " Козлодуй " след 10 години, делът на атомната сила би бил сред 60 и 80% от потреблението в страната - най-високия подобен % в света.

" Кoвaчки и БCП рaбoтихa зaeднo гoдини нaрeд... тe прocтo в oтчaяниeтo cи нe знaят кaкви глупocти гoвoрят (за желанието на Българска социалистическа партия да сезира прокуратурата за монопола на Ковачки в енергетиката - бел. ред)... Oт 13 зaявлeния зa cтрoитeлcтвoто виe мe питaтe зa Кoвaчки. Виждa ли ви ce ceриoзнo? "

- Да, съществено е. Участието на Ковачки в АЕЦ " Белене " е притеснително освен тъй като той към този момент има подозрително огромен дял в енергетиката, а и тъй като всички държавни институции са мобилизирани да не виждат обвързваните с това проблеми в бранша. Министър Теменужка Петкова беше " прелестно " сюрпризирана от толкоз доста български вложители, т.е. всички свързвани с Ковачки компании. Комисия за защита на конкуренцията отхвърли да направи инспекция, сезирана от четирите работодателски организации, за нарушване на антимонополното законодателство. Да, Ковачки е работил с Българска социалистическа партия, както в този момент работи с ГЕРБ (още през 2011 година първото държавно управление на Борисов отхвърли да затвори " Брикел " ). И министър председателят промотира човек, който редовно не заплаща налози и осигуровки, а ГЕРБ му спомага да източва държавната енергетика.

" Пламен Георгиев е с няколко образования...

- Досегашният началник на Комисията за битка с корупцията и конфискация на нелегално добитото имущество, който напусна поста след скандал със личното му имущество, има приключено единствено висше юридическо обучение - съгласно автобиографията му, подадена пред Народното събрание.

...хиляди награди,

- Пак там е показал една премия - " Джовани Фалконе ", раздавана от Областния съвет по наркотични субстанции в Благоевград.

... милиарди арестувани и иззети средства,

- Според годишните отчети на КОНПИ/КПКОНПИ от 2013 (когато Пламен Георгиев я оглавява) до края на 2018 година влезлите в действие правосъдни решения за лишаване на нелегално имущество са за общо към 80 млн. лева С този ритъм ще стигне първия си милиард след минимум 70 години. Не бива да се не помни, че става въпрос не за парични активи, а за имущество, постоянно оценено над пазарната му стойност и в доста случаи непродаваемо – къщи в ромски квартали или на известни бандити, които рядко някой би желал да купи.

...няколко езика ".

- Испанският език на Георгиев също се обви в скандални окраски. През февруари 2018 година той е показал равнище А2 - елементарни думи и изрази по всекидневни тематики. Преди два дни обаче в. " 24 часа " разгласява документ от компанията " Никанор " ООД, съгласно който той владее езика на равнище В1 - след отдалечено образование от 140 часа. Сертификатът е от март 2017 година, тъкмо година преди Георгиев да заявява пред Народното събрание по-ниското равнище А2.
Преподавателката по испански от СУ " Св. Климент Охридски " Боряна Кючукова разгласи, че документът е цялостен с неточности и евентуално е превод през Гугъл Translator.

А с компанията " Никанор " през 2016 година Георгиев е сключил контракт за образование на чиновниците от КПКОНПИ. Към момента компанията не предлага на уеб страницата си езикови курсове, а за готвачи, екскурзоводи и така нататък

Взехме решение и го изпратихме консул във Валенсия. Хиляди такива консули има. "

- " Капитал " направи публично питане до Министерство на външните работи за броя на консулите. Оттам дадоха отговор, че България има общо 17 генерални консули (самостоятелен началник на задгранично представителство) в света, а в Европа консулите общо са 59.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР