Протест на ПП Атака против освобождаването на Джок Полфрийман от

...
Протест на ПП Атака против освобождаването на Джок Полфрийман от
Коментари Харесай

Линч за свободните съдии

Протест на Политическа партия Атака срещу освобождението на Джок Полфрийман от пандиза

© Анелия Николова През февруари 2011 година френските съдии проведоха невиждан народен митинг и стачка поради метода, по който президентът Никола Саркози си разреши да ги подлага на критика по съответен случай. Саркози упрекна и служители на реда, и магистрати, че са оставили полов рецидивист без контрол след освобождението му от пандиза, а малко по-късно е намерено убито 18-годишно момиче.

Френските съдии не одобриха да бъдат навиквани по метод, който унижава достолепието им и заплашва върховенството на правото, и проведоха поход по улиците на огромните градове, облечени в тоги. Заедно с тях в шествието вървяха юристи, прокурори и служители на реда - в символ на взаимност освен със съдиите, а с правилата на правовата страна.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В България през 2019 година се развихри невиждан обществен линч върху съдии във връзка на съответен правосъден акт - предварителното освобождение от пандиза на един австралийски жител, гласувано единомислещо от тричленен правосъден състав в рутинна процедура. Абсурдът в тази ситуация е, че офанзивата против съда е инспирирана от главните партии и институциите, които би трябвало да подсигуряват върховенството на правото и независимостта на съдиите.

Всички парламентарни сили и главните играчи на политическата сцена, както и представителите на статуквото в правосъдната система се сплотиха в обругаването на онази част от системата, която към момента се бори против превръщането на прокуратурата и съда в инструмент на олигархията, посредством който да се управлява цялата страна. Това, което разграничава френските и българските съдии, е, че българските се усещат самотни. До тях към този момент не са застанали нито юристите, а още по-малко прокурорите и служителите на реда.

В овладяната страна, където няма даже парламентарна съпротива, само свободните съдии и самостоятелните медии са спирачка против диктатурата. Нищо чудно, че ударите се концентрират тъкмо там.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР